Sătmăreni, vi se pregăteşte ceva să vă ungă pe suflet !

Se tot spune că “decembrie este luna cadourilor”. Marea majoritate dintre noi, atunci când aud această expresie, se gândesc îndeosebi la primirea sau cadorisirea a tot felul de obiecte (mai mici şi puţine sau mai mari şi multe, în funcţie de remuneraţia fiecăruia – care, se ştie, e după cum e şi nefericitul de buget).

Însă mai sunt în Satu Mare oameni care s-au gândit că pot exista şi altfel de cadouri, din acelea a căror valoare nu are cum să fie echivalată financiar – aceastea fiind, de fapt, adevăratele daruri pe care ni le putem face unii altora (şi pe care, totuşi, le facem mult prea rar…).
Teatrul de Nord se pregăteşte să ofere sătmărenilor un cadou de suflet cu totul special. Viitorul spectacol va răscoli, în mod cert, cel puţin amintiri pentru toţi (şi nu sunt puţini) cei care l-au cunoscut pe unul dintre oamenii de o rară calitate morală şi sufletească pe care i-a avut vreodată Satu Mare, plecat mult prea devreme acolo unde vântul rostogoleşte norii: Emilian Onciu…

Darul – aparte prin frumuseţea gândului şi a concepţiei, dar mai ales prin menire – pe care-l vor face sătmărenilor actorii Carol Erdos şi Radu Botar se numeşte “Talk-show” cu Nichita Stănescu şi Emilian Onciu “.
În prezentarea pe care o face pe Facebook acestui spectacol, actorul Radu Botar scrie aşa:

“Pentru că e decembrie… Un decembrie trist şi nesigur, un decembrie încărcat de atâtea simboluri menite bucuriei însă, umbrite acum, de un dor nebun de normalitate întru redobândirea respectului fiinţei, iată, noi, artiştii liberi de prejudecăţi, vă invităm să ne staţi aproape LUNI, 13 DECEMBRIE, orele 20.00, pentru a ne întâlni cu NICHITA STĂNESCU şi EMILIAN ONCIU prin versurile şi muzica lor, pentru a ne încarca, apoi, cu emoţia plină de vibraţie a lui OVIDIU IULIU MOLDOVAN şi OANEI PELLEA… Alături de ei, şi VOI şi NOI, cu pioşenie, sensibilitate, bucurie şi libertate a gândului… Vă aşteptăm la o oră şi jumătate de emoţie pură cu multe amintiri despre vremuri sănătoase. Asta pentru ca sărbătorile să îşi păstreze frumuseţea şi sensul chiar şi în acest decembrie – cum spuneam – mai trist şi mai nesigur…”

Contactat de Sătmăreanul, actorul Radu Botar a precizat că “cel care a gândit acest spectacol mai special este colegul meu Carol Erdos. Reţineţi doar un amănunt: chiar este vorba de un format gen Talk-Show, cu multe imagini proiectate, un mixt între film, televiziune, teatru cu o parte a 2-a de… invitaţii la audiţie. Eu zic că e interesant şi, mai ales, de suflet !”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.