Forţa şi natura gândului

Aţi auzit poate de multe ori despre importanţa gândirii pozitive şi despre modul în care gândurile ne pot influenţa starea noastră generală. Bineînţeles există carţi în care sunt oferite tehnici de gândire pozitivă dar în foarte puţine este analizată forţa gândului şi natura lui.

Dacă aruncăm o piatra într-un bazin cu apă, ea va produce o succesiune de valuri concentrice având drept epicentru locul impactului. Lumina unei lumânări va da şi ea naştere unor valuri de vibraţii eterice călătorind în toate direcţiile, pornind de la centru. În acelaşi mod, atunci când un gând, bun sau rău, străbate mintea unei persoane, el dă naştere unor vibraţii în MANAS (sau atmosfera mentală), care vor călători în toate direcţiile, la mare distanţă de emiţător.

Gândurile au o putere enormă. Gândurile pot vindeca bolile. Ele pot transforma mentalităţi. Gândurile pot face practic orice. Chiar şi marile minuni au fost create practic prin puterea incredibilă a gândului. Gândul este o forţă dinamică. El este determinat de vibraţiile PRANA-ei psihice (sau SUKSHMA PRANA) asupra substanţei mentale. Gândul este o forţă la fel ca şi gravitaţia, atracţia sau respingerea.

În fond, ce este aceasta lume? Nimic altceva decât materializarea gândurilor-forma ale lui HIRANYAGARBHA sau Dumnezeu. Am învăţat la scoala despre unde de caldură, de lumină şi electricitate. Ce nu ne învaţă ştiinţa, dar ne-o spun înţelepţii yoghini, este că există şi unde-gând, care au o putere enormă. Practic, toţi experimentăm inconştient, într-o măsură mai mare sau mai mică, puterea gândului. Marii yoghini obişnuiau să trimită şi să recepteze mesaje către şi de la persoane aflate la mare depărtare, prin telepatie şi transferul gândurilor. Telepatia a fost primul telegraf fără fir şi primul serviciu telefonic pe care le-a cunoscut vreodata lumea.

Prin puterea de a ne controla gândurile putem dobăndi o putere creativă. Gândul trece de la unul la altul, influenţează mase de oameni, astfel încât cei cu gânduri mai puternice îi vor influenţa pe cei cu gânduri mai slabe. Există astăzi numeroase cărţi asupra cultivării gândului, puterii şi dinamicii lui. Studiindu-le, vom putea dobândi o întelegere completă a gândului, puterii sale, activitătilor şi foloaselor pe care le putem dobândi mânuindu-l.

Trăim într-un ocean nesfărsit de gănduri. Gândul este deopotrivă lumea întreagă, marile dureri, bătrâneţea, moartea, păcatul, pământul, apa, focul, aerul, eterul. Gândul este cel care îl leagă pe om. De aceea, cel care îşi controlează gândurile devine un adevărat Zeu pe acest pământ.

2 Comentarii la "Forţa şi natura gândului"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.