Valer Marian este noul lider al PSD Satu Mare

Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Satu Mare, desfăşurată ieri în prezenţa liderului naţional Victor Ponta, a consfinţit oficial elegantul transfer de putere dintre deputatul Gheorghe Ciocan şi senatorul Valer Marian.

Faptul că Valer Marian urma să fie ales lider al organizaţiei judeţene a PSD nu constituia nici un secret, deci partea cu adevărat interesantă a aceastei adunări a delegaţilor din judeţ era constituită din aflarea răspunsurilor la alte întrebări presante pentru formaţiunea lor: cine va face parte din echipa lui Valer Marian, cunoscută fiind exigenţa acestuia în aprecierea oamenilor ? care sunt planurile noile conduceri pe termen scurt şi mediu ? Răspunsurile au venit după aproximativ 3 ore de discursuri şi dezbateri.

La început, preşedintele PSD Victor Ponta, le-a vorbit social-democraţilor sătmăreni despre importanţa respectării unor principii ale acţiunilor PSD atât la nivel central, cât şi la nivel judeţean. El a insistat pe ideea că PSD trebuie să-şi consolideze şi să evidenţieze faptul că este cu adevărat un partid de stânga şi că trebuie să transmită oamenilor un mesaj limpede, coerent şi unitar. În plus, liderul social-democrat a mai afirmat că oamenii care îşi pun speranţele în acest partid pentru a putea ieşi din criză trebuie să mai vadă un lucru important: că PSD a învăţat din propriile greşeli şi că PSD vine cu alte standarde morale şi profesionale “pe care să le aprecieze toată lumea. În finalul discursului său extrem de convingător, Ponta le-a mai spus că aşteaptă de la organizaţia din Satu Mare să vadă o echipă unită: “ideea unei ECHIPE de lideri este foarte importantă !”

Imediat după ce a fost ales, cu unanimitate de voturi, ca fiind noul preşedinte al PSD Satu Mare, senatorul Valer Marian l-a propus pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pe cel de la care a preluat funcţia de lider, deputatul Gheorghe Ciocan.

Valer Marian a mai propus şi o listă de 17 vicepreşedinţi: Ciprian Ardelean, Mircea Ardelean, Toma Betea, Oliviu Buzgău, Nicolae Bura, Liviu Ciucoş, Dorel Coica, Dumitru Fanea, Vasile Fernea, Mircea Govor, Gabriel Leş, Paula Mare, Octavian Petric, Florica Marchiş, Ioan Pop, Radu Roca şi Ioan Vidreanu. Toţi au fost aleşi fără probleme, în unanimitate. Un fel de surpriză a constituit-o, totuşi, nominalizarea şi alegerea în funcţia de secretar executiv al organizaţiei judeţene PSD a lui Ioan Viman, deoarece în interiorul partidului s-a vorbit o vreme despre căderea acestuia în dizgraţia conducerii judeţene a formaţiunii. În funcţia de trezorier a fost reconfirmat Gabriel Mihali.

Valer Marian a oferit, în stilul său definitoriu, răspunsuri şi la întrebările referitoare la planurile sale şi ale PSD Satu Mare pe termen scurt şi mediu: întărirea şi dinamizarea organizaţiilor din judeţ, constituirea de organizaţii inclusiv în comunele cu populaţie preponderent maghiară sau germană, cucerirea Primăriei Satu Mare şi a şefiei Consiliului Judeţean “prin competiţie democratică”, menţinerea de relaţii instituţionale corecte cu toate formaţiunile politice locale exclusiv PDL, menţinerea şi aplicarea consecventă a unor principii care nu se negociază (valorile şi simbolurile naţionale româneşti, în principal).

Acum, dacă tot s-a respectat ideea cu “avem echipă, avem valoare”, liderul Valer Marian va trebui să-şi pună la bătaie toată puterea de convingere ca să-şi mobilizeze membrii PSD – şi simpatizanţii, care-s numeroşi – pentru atingerea obiectivelor stabilite. Ceea ce nu e uşor.

2 Comentarii la "Valer Marian este noul lider al PSD Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.