Peste 750 pachete de ţigări descoperite într-o maşină (video)

752 pachete de ţigări cu timbru fiscal ucrainean au descoperit poliţiştii de frontieră de la Petea în maşina unui cetăţean maghiar care a vrut să intre în România. Bărbatul, care intenţiona să vândă ţigările în pieţele sătmărene, este cercetat penal.

Astfel, marţi, 30 noiembrie a.c., în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul maghiar Janos L., în vârstă de 47 de ani, conducând un autoturism marca Opel Omega, înmatriculat în Ungaria. Cu ocazia formalităţilor pentru intrarea în ţară, existând suspiciuni cu privire la bunurile transportate de către cetăţeanul maghiar, asupra maşinii a fost efectuat un control amănunţit.

Poliţiştii de frontieră au descoperit, în locaşul motoraşului de la ştergătoarele de parbriz, în bara de protecţie faţă, bara de protecţie spate, sub capitonajul aripilor și în tubul de bas din portbagajul mașinii 752 pachete de țigări marca Viceroy, cu timbru fiscal ucrainean, în valoare de 3.222 RON.

La fața locului a fost solicitată și prezența unui echipaj din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Satu Mare, care a calculat valoarea prejudiciului (valoarea ţigărilor plus accizele aferente) la suma totală de 7.826 RON.

Cetăţeanul maghiar a declarat că a cumpărat ţigările de la trei persoane dintr-o piaţă din Mateszalka şi intenţiona să le comercializeze în pieţele din municipiul Satu Mare. Poliţiştii de frontieră sătmăreni i-au întocmit conducătorului auto lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 ţigarete. După audieri, cetăţeanul maghiar a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, care a dispus cercetarea persoanei în stare de libertate.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul P.T.F. Petea până la finalizarea cercetărilor.

httpv://www.youtube.com/watch?v=xh91nd3SpwY

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.