Noul Audi A6

Audi a redesenat complet modelul său de clasă mare şi i-a oferit şi o versiune hibridă. Noul A6 se laudă cu o caroserie mai uşoară ASF, un şasiu sport şi o gamă de sisteme electronice de asistenţă a şoferului. Pe lângă noile elemente ale lui A6, sistemul de propulsie hibrid promite eficienţa unui motor cu patru cilindri în linie şi puterea unui motor V6. Design-ul lui A6 s-a schimbat faţă de generaţia precedentă, dar modificările nu au fost în niciun fel şocante pentru cei familiarizaţi cu gama Audi.

Audi A6 are o lungime de 4.92 metri şi o lăţime de 1.87 metri. Pentru a realiza un aspect sportiv, înălţimea modelului este de numai 1.46 metri, ceea ce îi conferă lui A6, în opinia celor care l-au desenat, “proporţii fără rival”. Blocurile optice cu LED-uri sunt opţionale, dar capota lungă, bosajele umflate ale aripilor şi plafonul înclinat sunt standard. La interior, totul se învârte în jurul celor doi pasageri din faţă. Bordul este înclinat uşor spre şofer, dar partea din dreapta a acestuia îl încadrează pe pasagerul din dreapta. Practic, bordul şi feţele de uşi dau impresia că îi îmbrăţişează pe ocupanţii locurilor din faţă.

Audi A6 este oferit în compania a cinci motorizări. Două dintre acestea sunt otto, iar trei sunt propulsoare TDI. Motoarele oferite alături de A6 oferă între 177 şi 300 CP şi utilizează tehnologii precum sistemul start-stop, sistemul de recuperare a energiei cinetice la frînare şi sistemul de management termal. În comparaţie cu gama de motorizări precedentă, Audi promite o reducere cu 19% a consumului de carburant, iar noul A6 promite să fie liderul segmentului la eficienţă.

Cea mai economică versiune din gamă este 2.0 TDI cuplată unei transmisii manuale. Motorul respectiv are nevoie de numai 4.9 litri de motorină pentru a parcurge 100 de kilometri şi emite 129 grame de CO2 pe kilometru. Audi A6 Hybrid va oferi un total de 245 CP şi este echipat cu un motor TFSI de 2.0 litri care promite un consum mediu de 6.2 litri la sută. În ceea ce priveşte transmisiile, Audi oferă atât cutii de viteze manuale, cât şi transmisii Multitronic cu variaţie continuă şi transmisii S-Tronic cu dubluambreiaj. Fiecare unitatea este calibrată special pentru A6 şi oferă rapoarte optime, spun cei de la Audi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.