1 Decembrie la Satu Mare

Manifestările dedicate Zilei Naţionale au avut loc şi la Satu Mare, unde au participat peste 600 de persoane. Programul a fost unul încărcat: depuneri de coroane şi jerbe, slujbă religioasă, ceremonial militar şi spectacol, organizat la Teatrul de Nord.

Oficialităţile locale şi judeţene, politicieni, veterani de război, reprezentanţi de instituţii, elevi şi simpli cetăţeni au sfidat frigul şi ploaia şi au participat la manifestările organizate de 1 Decembrie.
Începând cu ora 10.30 au fost depuse coroane şi jerbe la bustul lui Mihai Viteazu, amplasat în faţa sediului Poliţiei Municipiului Satu Mare. După intonarea imnului statului şefii instituţiilor subordonate MAI, reprezentanţii Prefecturii, ai Consiliului Judeţean şi ai Societăţii Cultural-patriotică Avram Iancu au depus pe rând coroane de flori. Coroane şi jerbe de flori au fost depuse şi la bustul lui Cornelui Coposu, la I.C. Brătianu şi cel al lui Iuliu Maniu.

În parcul central, la statuia lui Vasile Lucaciu, s-au strâns sute de persoane care au asistat la salutul Gărzii de Onoare, la intonarea imnului României iar mai apoi la un Te deum oficiat de un sobor de preoţi în frunte cu protopopul ortodox de Satu Mare, Ioan Socolan. 45 de grupuri ale diferitelor instituţii, partide, asociaţii, organizaţii, inclusiv din partea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare şi Baroului de Avocaţi au depus coroane de flori

Defilarea militarilor din Garda de Onoare au încheiat acţiunile organizate în aer liber. Manifestările au continuat apoi la Teatrul de Nord, unde s-a desfăşurat un spectacol dedicat Zilei de 1 Decembrie. Sala a fost plină, spectacolul a durat aproape două ore, iar programul artistic a fost unul de excepţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.