Incediu la Dorolţ

Azi, în jurul orei 5:40, Detaşamentul de Pompieri Satu Mare a intervenit cu 3 autospeciale cu apă şi spumă în Dorolţ , str. Principala, nr. 221, unde a izbucnit un incendiu la un depozit de materiale textile aparţinând de HUNYADI & PARTNER, iar chiriaş era firma S.C. SECOND TEXTILIA SAM 2010 .

Forţele Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au ajuns la locul interventiei la ora 05.46 şi au constatat ca ardea acoperişul halei pe aproximativ 400 m.p. şi materiale textile din interiorul halei, cu pericol de propagare la întreaga hală şi la depozitele învecinate.Datorită faptului ca incendiul s-a propagat cu repeziciune şi datorită lipsei hidranţilor de pe platformă şi a surselor de alimentare cu apă a autospecialelor de pompieri, la fata locului s-a trimis in sprijin o autospecială cu apă şi spumă, o autospecială de iluminat şi evacuare a fumului şi un APIC cu motopompă tot din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare pentru a ajuta la lichidarea incendiului.

Incendiul a fost lichidat la ora 09.45. Au ars: izolaţia de pe acoperiş pe o suprafaţă de aproximativ 400 m.p. şi aproximativ 20 tone materiale textile (haine). S-au degradat: aproximativ 400 bucăţi ondulină, pereţii din tencuială şi cărămidă pe o suprafaţă de aproximativ 140 m.p., instalaţia electrică, centrala termică, sistemul de supraveghere şi un cântar metalic. Cauza incendiului: coş de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile. Valoarea pagubelor este de aproximativ 430.000 lei. Prin intervenţia promtă a pompierilor s-au salvat : partea administrativă a cladirii, o hală, 2 microbuze şi o fabrică de mobilă învecinată în valoare de aproximativ 2.150.000 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.