Liceenii trecuţi de majorat continuă să primească banii de buzunar de la stat

În acest an şcolar, în judeţul Satu Mare sunt înregistraţi 2.729 de elevi care au împlinit deja 18 ani. Aceştia, conform legii, au dreptul să primească în continuare alocaţiile de stat, până la finalizarea studiilor. Aceştia au depus câte cerere de prelungire a termenului de acordare a alocaţiei la secretariatul şcolii la care sunt înscrişi, Inspectoratul Şcolar a strâns într-o singură rmadă toate acese cereri şi le-a pasat Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Satu Mare.

“În mai puţin de o lună am reuşit să înregistrăm 2410 cereri şi să le introducem în sistemul informatic astfel încât toţi elevii care au împlinit 18 ani în perioada vacanţei de vară şi până la începerea anului şcolar – perioadă în care dreptul la alocaţie le era suspendat – să poată intra cât mai repede în plată şi să-şi primească retroactiv drepturile băneşti cuvenite. Prin urmare, în momentul de faţă toate solicitările sunt rezolvate, liceenii majori intrând în continuare în plată. Mai avem o a doua tranşă de astfel de cereri, de la 319 de elevi care au împlinit în cursul lunii octombrie vârsta de 18 ani, aceştia urmând să-ţi primească alocaţiile luna viitoare”, a declarat Daniela Cerneşteanu (foto), director executiv al AJPS Satu Mare.

Conform legislaţiei specifice în vigoare, alocaţiile de stat se acordă şi pentru tinerii care au depăşit vârsta de 18 ani care urmează cursuri profesionale sau liceale până la finalizarea acestora, cu condiţia să nu repete anul şcolar decât dacă motivele sunt de natură exclusiv medicală.

În momentul de faţă, în judeţul Satu Mare sunt înregistraţi aproximativ 72.800 de copii beneficiari ai alocaţiei de stat lunare. Potrivit celor declarate de Daniela Cerneşteanu, anual se înregistrează circa 3.000 de noi cereri pentru acordarea alocaţiilor de stat în tot judeţul. Alocaţia de stat este de 42 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.