Campanie împotriva violenţei asupra femeii

Bărbaţii au primit astăzi flori din partea poliţistelor sătmărence cu mesajul „NU da, dăruieşte!” Cu ocazia zilei internaţionale împotriva Violenţei asupra Femeilor, poliţistele şi voluntarii i-au îndemnat pe sătmăreni să ofere floarea primită, persoanei iubite şi i-au sfătuit să nu lovească niciodată o femeie.

În incinta unui hypermarket din oraş poliţiştii de prevenire şi-au instalat un stand pentru a marca începutul campaniei ,,16 Zile de Activism împotriva Violenţei asupra Femeii”. Mai jenaţi, mai curioşi, domnii care au trecut prin zonă au primit cu drag florile declarând că le vor da la rândul lor persoanelor dragi.

Pe lângă voluntarii, elevi de la diferite şcoli din judeţ, la acţiune a participat şi actriţa Carmen Frăţilă care a postat în persoana agresată, machiajul reuşind să evidenţieze urmele unor posibile lovituri în caz de agresiune fizică la femei. Machiajul a dus în eroare pe mulţi trecători, unii crezând că actriţa este cu adevărat bătută.

Potrivit subcomisarului de poliţie Simona Săndulescu femeile sunt de cele mai multe ori agresate pe fondul consumului de alcool al soţului, sau al iubitului ei. Ideea campaniei ,,16 Zile de Activism împotriva Violenţei asupra Femeii” este să atragă atenţia la nivel local, naţional şi global asupra diferitelor forme de violenţă cu care se confruntă femeile, subliniind că violenţa este o încălcare a drepturilor omului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.