Autorităţile au citit azi poveşti copiilor

Edilul şef Iului Ilyes, vicepreşedintele Consiliuliu Judeţean Adrian Ştef şi directorul Bibliotecii Judeţene Mircea Ardelean, au citit astăzi poveşti copiilor  în cadrul campaniei „Săptămâna familiei, săptămâna fără tv”. Sute de copii au trecut astăzi pragul Bibliotecii Judeţene.

Campania „Săptămâna familiei, săptămâna fără tv” este iniţiată la nivel naţional de reprezentanţii sătmăreni ai site-ului zibo.ro, site dedicat copiilor. În perioada 22-28 noiembrie organizatorii campaniei încearcă să trezească interesul copiilor pentru citit, în schimbul televizorului sau al navigării pe internet. Astăzi în cadrul Bibliotecii Judeţene, care este partener în acest proiect, copiii de la diferite şcoli din judeţ au putut asculta poveşti citite de autorităţile locale. Primul care a dat startul lecturii de poveşti a fost directorul Bibliotecii Judeţene, Mircea Ardelean care a citit pentru micuţi povestea „Ursul Păcălit de vulpe” de Ion Creangă.

Acesta a declarat că a avut emoţii, având în vedere că este pentru prima dată când citeşte poveşti unui grup aşa de numeros de copii. „Acţiunea este binevenită, mai ales că internetul şi televizorul nu oferă informaţiile necesare copiilor, ci doar 10% din ceea ce găseşti într-o bibliotecă. „ a declarat Mircea Ardelean directorul Bibliotecii Judeţene.

Adrian Ştef a citit poveşti copiilor la Bibliotecă începând cu ora 11.00. Acesta a citit micuţilor „Spaima zmeilor” declarând că obşinuieşte să le citească poveşti celor doi copii ai săi.

Primarul Municipiului Iului Ilyes a răspuns şi de această dată invitaţiei de a citi poveşti, acesta având deja experienţă de la o altă acţiune de acest gen organizată la Casa de Cultură a Sindicatelor. Edilul Şef a citit povestea Răţuşca cea urâtă în româneşte şi o altă poveste pentru copiii de etnie maghiară.

Copiii au fost de-a dreptul încântaţi şi au ascultat cu interes poveştile citite de autorităţi. Nu a contat că au stat înghesuiţi, şi pe jos. Câţiva au răspuns că obişnuiesc să citească poveşti, dar au fost şi micuţi care au recunoscut că preferă jocurile pe calculator în schimbul cărţilor.

Începând cu ora 9 dimineaţa au trecut pragul bibliotecii judeţene copii de la şcolile Generale Vasile Lucaciu, Octavian Goga, Constantin Brâncoveanu, Lucian Blaga, şi de la grădiniţele nr 17 şi 14 din municipiu. Campania „Săptămâna familiei, săptămâna fără tv” se desfăşoară la nivel naţional, iar astăzi în alte 14 oraşe din ţară autorităţile locale au citit poveşti copiilor. Obiectivele acţiunii sunt conştientizarea părinţilor privind pericoluul Tv şi al internet-ului în educaţia şi formarea copiilor, dar şi educarea părinţilor în ceea ce priveşte controlul parental setarea browserelor pentru a se evita accesarea unor siteuri cu conţinut neadecvat.

Un Comentariu la "Autorităţile au citit azi poveşti copiilor"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.