Judecătoarea care a suspendat blocarea roţilor în Satu Mare, cam incompatibilă

Marea majoritate a sătmărenilor interesaţi ştiu deja că activitatea de blocare a roţilor autoturismelor parcate neregulemantar este inexistentă din data de 23 septembrie a.c., după ce prin sentinţa civilă nr. 1248/CA/23.09.2010 pronunţată în dosarul nr. 5172/83/2010 la Tribunalului Satu Mare s-au suspendat o serie de prevederi din hotărârile Consiliului Local Satu Mare nr. 124 din 2004 şi nr. 255 din 2009 care se referă la procedurile de blocare a roţilor.

Punerea în practică a acestei sentinţe judecătoreşti a scos, însă, la iveală o serie de amănunte “de culise” cel puţin interesante. Unul dintre acestea este faptul că judecătoarea Adela Dragoş, cea care a pronunţat sentinţa buclucaşă, nu prea ar fi avut dreptul legal să judece cauza legată de activitatea de blocare a roţilor sătmărenilor de personalul Serviciului Public Siguranţa Traficului din cadrul Primăriei Satu Mare. Nu de alta, dar ea însăşi avea pe rol un proces prin care contesta un proves verbal de contravenţie care i-a fost întocmit de Serviciul Siguranţa Traficului tocmai pentru că parcase total aiurea. Mai exact, în 11 iunie 2010 i s-au blocat roţile autoturismului din dotare deoarece s-a nimerit să parcheze (instinctiv ? întâmplător ?) fix pe un loc de parcare rezervat persoanelor cu handicap. Dosarul în care judecătoarea Adela dragoş se judecă în continuare cu Serviul Public Siguranţa Traficului Satu Mare are numărul 6734/296/2010 la Judecatoria Satu Mare şi are următorul termen de judecată la data de 25 ianuarie 2011.

În aceste condiţii, în momentul în care repartizarea computerizată a dosarelor i-a expediat pe cap judecătoarei Adela Dragoş un dosar în care se formulase o plângere împotriva serviciului public local care-i trântise o amendă (şi cu care se judeca şi ea !) pentru că a parcat neregulamentar, firesc legal şi elegant ar fi fost ca dumneaei să se abţină pe motiv de incompatibilitate. Nu a făcut-o, oferind astfel pe tavă Primăriei Satu Mare un motiv – pe lângă altele, pe care deocamdată nu le menţionăm – să-şi argumenteze “beton” recursul pe care l-a formulat împotriva sentinţei de suspendare a activităţii de blocare a roţilor pronunţată de dânsa. Primul termen pentru acest recurs formulat de Primăria Satu Mare se va judeca la Curtea de Apel Oradea în data de 16 decembrie a.c.

Oricum, de când a fost abandonată temporar blocarea roţilor maşinilor celor care parchează în răspărul legii – un exemplu îl aveţi în fotografia de mai sus -, circulaţia (inclusiv parcatul) din municipiul Satu Mare a devenit mai haotică decât înainte. Autorităţile locale nu mai au la îndemână decât amenzile.

4 Comentarii la "Judecătoarea care a suspendat blocarea roţilor în Satu Mare, cam incompatibilă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.