Guvernul renunţă la impozitul forfetar

Datorită dificultăţilor care ar putea să apară la administrarea unui astfel de sistem, executivul a decis să renunţe la introducerea impozitului forfetar, şi să se revină la impozitarea cu 3% a veniturilor microintreprinderilor. Introducerea impozitului urma să se facă începând cu 2011 ca o măsură compensatorie, a eliminării impozitului minim de la 1 octombrie.
Pentru a realiza ţinta de deficit stabilită pentru 2011 şi pentru a compensa eliminarea impozitului minim. Guvernul s-a angajat în scrisoarea către FMI să continue reformele în sectorul sănătate pentru a îmbunătăţi veniturile şi să controleze mai bine cheltuielile, să reducă subvenţiile totale destinate bunăstării animalelor pentru 2011, după confirmarea introducerii finanţării acestor programe din Programul Naţional European de Dezvoltare Rurală, să raţionalizeze în continuare ajutorul de stat şi să continue reducerea de angajaţi în sectorul public, între altele prin menţinerea politicii de înlocuire a unui singur angajat din 7 care părăsesc sistemul.
Potrivit surselor, reintroducerea impozitului de 3% pe venitul microîntreprinderilor este una din variantele care vor fi analizate împreună cu Comisia Europeană şi FMI pentru optimizarea sistemului fiscal şi o mai bună colectare a veniturilor.
“Odată ce ne vom situa în mod ferm pe traiectoria necesară pentru a realiza ţinta de deficit pe care ne-o propunem, vom întreprinde – cu asistenţă tehnică de la FMI şi în consultare cu CE şi Banca Mondială – o analiză cuprinzătoare a sistemului fiscal în vederea unei optimizări neutre din punct de vedere al veniturilor şi simplificării acestuia”, se arată în scrisoare de intenţie către FMI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.