RCA mai scump cu 15% de anul viitor

Tarifele pentru poliţele RCA se vor majora anul viitor cu până la 15%, a anunţat Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), după ce a fost notificată de patru societăţi de asigurare cu privire la tarifele de primă stabilite pentru 2011 aferente asigurărilor obligatorii RCA.
Potrivit CSA, tarifele stabilite pentru gama medie de asigurări persoane fizice, care deţin autoturisme având capacitate cilindrică între 1.200 – 1.600 cmc şi vârste între aproximativ 30 şi 50 ani, variază, în medie, cu minus 5% până la plus 15% faţă de cele practicate pentru 2010.
La aceste tarife afişate, asigurătorii şi-au propus să aplice o serie de coeficienţi proprii de corecţie, în funcţie de diverse criterii precum: regiune, localitate, vârstă, plata integrală a primei, acordarea unui coeficient de campanie, asigurații sunt bugetari sau şomeri etc. Prin aplicarea acestor corecţii, la tarifele de primă afişate se poate ajunge la o reducere cumulată de până la 25%.
Datorită reglementărilor emise de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor referitoare la sistemul bonus-malus, societăţile de asigurare sunt obligate ca, la tarifele rezultate după aplicarea coeficienților proprii de corecţie, să acorde bonus persoanelor care nu au provocat accidente sau să aplice malus persoanelor care au provocat daune.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.