Penultima instruire a recenzorilor agricoli

Aproximativ 300 de persoane au participat la a 6-a instruire a recensământului agricol, organizată la Satu Mare. Până în prezent 5 persoane au renunţat să se mai implice în această activitate, având în vedere volumul mare de muncă ce îi aşteaptă. Ultima instruire de acest gen va avea loc mâine tot la Satu Mare.

În judeţul nostru au fost recrutaţi 612 recenzori, 98 de recenzori şefi şi 65 de coordonatori plus 10% rezervele. Pentru această activitate statistică au fost selectaţi specialişti agricoli, care să deţină cel puţin studii medii.
Deşi 5 persoane au renunţat să se mai implice în această activitate, datorită volumului mare de muncă ce îi aşteaptă, reprezentanţii Direcţiei Agricole au declarat că sunt suficiente persoane care să le înlocuiască. La instruire au fost înmânate contractele persoanelor care vor fi remunerate în urma prestării de servicii în cadrul recensământului agricol.

Salariile încep de la 840 de lei şi ajung până la 1000 de lei pe cele două luni de lucru prestate. Recenzorii vor avea de completat până la 200 de chestionare, ce cuprind 150 de întrebări.
Reprezentanţii Direcţiei Agricole din Satu Mare se tem, ca odată demarat recensământul, recenzorii să renunţe pe parcurs, în special în zona Oaşului, care pleacă frecvent în străinătate. De asemenea este posibil ca recenzorii să se lovească de respingerea gospodarilor, care nu vor dori să răspundă întrebărilor, sau vor da informaţii false privind proprietăţile pe care le deţin, crezând că sunt chestionaţi pentru mărirea impozitului pe proprietăţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.