Parcări cu plată la Satu Mare

Sunt şanse ca sătmărenii să beneficieze de parcare cu plată pentru maşină în zona unde locuiesc. În schimbul unei sume plătite anul, locatarul va scăpa astfel de stresul de a găsi un loc pentru propriul autoturism în zona unde locuieşte. Proiectul de hotărâre va fi discutat spre aprobare în şedinţa Consiliului Local de săptămâna viitoare.

Astăzi a fost organizată o dezbatere publică la sediul Primăriei pe această temă, fiind prezenţi viceprimarul Adrian Albu, Şeful Serviciului de Siguranţă a Traficului Adrian Neacşu, Consilierul Local Adrian Ghilea, Şeful Poliţiei Comunitare Florin Găzdac, oameni de afaceri şi locatari din municipiu.

Şeful Serviciului de Siguranţa Traficului, Adrian Neacşu a declarat că acest act normativ a fost realizat în urma solicitărilor venite din partea sătmărenilor, care cu greu îşi găsesc un loc de parcare în zona unde au domiciliul. Astfel persoanele fizice, dar şi cele juridice îşi pot face un abonament anual pentru un loc de parcare, excepţie făcând persoanele care deţin garaje. Atât locatarii, cât şi persoanele juridice vor primi abonamentul pe baza unei cereri depuse la Serviciul de Siguranţa Traficului, cu condiţia ca persoana în cauză să deţină maşina înmatriculată pe numele lui şi să demonstreze că locuieşte sau deţine firma în zona respectivă. Pe locul de parcare va fi inscripţionat un cod prin care locatarul poate dovedi că plăteşte anual bani pentru acel spaţiu, iar între orele 16 şi 8 spaţiul îi este asigurat. Locuri de parcare se pot oferi chiar şi pe carosabil şi pe bordurări, pe străzile unde Poliţia Rutieră permite acest lucru. Preţul pentru un abonament anual de parcare porneşte de la 200 de lei anual pe persoană fizică, iar firmele vor plăti dublu pentru un loc de parcare. Proiectul de hotărâre va fi dezbătut săptămâna viitoare

Reprezentanţii Serviciului de Siguranţa Traficului împreună cu Poliţia Rutieră şi cei ai Comisiei de Siguranţă a traficului vor stabili zonele unde vor fi acordate locuri de parcare cu plată, iar abonamentele vor fi oferite pe criteriul: primul venit, primul servit, nefiind organizată o licitaţie publică în acest sens. Proiectul de hotărâre va fi dezbătut în cadrul şedinţei Consiliului Local de săptămâna viitoare, iar dacă va fi aprobat de consilierii locali, la Satu Mare se va acorda parcare cu plată în zona locuinţelor.

La dezbaterea publică a fost ridicată şi altă problemă: unul dintre oamenii de afaceri a declarat că multe dintre abonamentele de parcare folosite în anumite zone din oraş sunt falsificate, arătând poze cu abonamtentele contrafăcute. Adrian Neacşu, Şeful Serviciului de Siguranţa Traficului a declarat că ştie de această situaţie, menţionând că de anul viitor se va schimba procedura de acordare a acestor abonamente, pentru a nu mai putea fi falsificate.

Un Comentariu la "Parcări cu plată la Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.