La vremuri noi, Guvernul ne pregateşte taxe noi

Dacă Curtea Constituţională va decide revenirea veniturilor la nivelul de dinainte de 1 iulie guvernul pregateste taxe noi începând cu ianuarie 2011 pentru ramâne la acelaşi nivel de venituri convenite cu Fondul Monetar Internaţional în ultima scrisoare către aceştia.
Una din primele măsuri adoptate va fi impozitarea pensiilor sub 1000 de lei. În acelasi timp statul promite FMI că va continua reducerea numarului de bugetari până se va ajunge în jurul cifrei de 1,29 de milioane de angajaţi, faţă de 1,38 de milioane cât au fost anul trecut în decembrie. Recent, secretarul de stat al Ministerului Finanţelor, Gheorghe Gherghina, a menţionat că mai trebuie disponibilizaţi 26.000 de angajaţi în perioada septembrie-decembrie pentru a ajunge la această cifră.
O altă  taxă care va fi adoptată sigur este impozitarea averilor mari, Guvernul promiţând FMI că va adopta ordonanţa de urgenţă ce reglementează domeniul
Problema principală pentru Guvern este că reducerea salariilor cu 25% pentru bugetari a fost acceptată de Curtea Constituţională doar temporar şi, în mod normal, acestea trebuie să revină la nivelul anterior de la 1 ianuarie. Fostul ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu declara recent că acest impediment este eliminat dacă va fi adoptată o nouă lege a salarizării în domeniul bugetar cu noi clarificări asupra nivelului salariilor. Ca urmare, Guvernul doreşte să îşi asume răspunderea şi pe această lege, iar opoziţia a ameninţat cu sesizarea Curţii Constituţionale.

Un Comentariu la "La vremuri noi, Guvernul ne pregateşte taxe noi"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.