Clădirea fostei garnizoane militare din Odoreu va deveni cămin de bătrâni

Aflate de mai multă vreme în centrul unui nor toxic de zvonuri – ba că vor fi vândute unor străini, ba că ar fi obiectul unor viitoare tranzacţii dubioase ale persoanelor din conducerea comunei sau alte variante asemănătoare -, clădirea şi terenul ocupate de fosta garnizoană militară din Odoreu au fost atribuite oficial şi definitiv comunităţii locale pentru a servi la crearea unui cămin de bătrâni.

Atribuirea la care ne referim a fost consfinţită prin Hotărârea Guvernului României nr. 1083/28.10 2010 publicată în Monitorul Oficial nr. 761 din 15 noiembrie 2010. Redăm integral textul hotărârii guvernamentale:

Guvernul României
Hotărârea 1083 din 28 octombrie 2010 (Hotarârea 1083/2010)
privind transmiterea unui imobil din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al comunei Odoreu şi în administrarea Consiliului Local al Comunei Odoreu, judeţul Satu Mare

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 9 alin. (1) şi al art. 12 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia, cu modificările şi completările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1. – Se aprobă transmiterea unui imobil, având datele de identificare prevăzute în anexa ce face parte integrantă din prezenta hotărâre, din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al comunei Odoreu şi în administrarea Consiliului Local al Comunei Odoreu, judeţul Satu Mare.
Art. 2. –
(1) După preluare, imobilul prevazut la art. 1 se utilizează în vederea realizării unui cămin de bătrâni.
(2) Consiliul Local al Comunei Odoreu va transfera, în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, 50% din numărul de locuri de cazare din căminul de bătrâni, împreună cu terenul aferent acestora, într-un termen de 90 de zile de la efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor de investiţii.
Art. 3. – În cazul în care nu se respectă destinaţia imobilului prevăzută la art. 2, acesta revine în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
Art. 4. – Predarea-preluarea imobilului transmis potrivit prevederilor art. 1 se face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC

Această hotărâre de guvern este contrasemnată de ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea şi de miniştrii de la Interne şi Finanţe, Traian Igaş şi Gheorghe Ialomiţianu.

Peste 200 de vârstnici vor beneficia de acest cămin

Primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop (foto), a declarat azi pentru Sătmăreanul că viitorul cămin de bătrâni care va fi amenajat în locul fostei garnizoane militare va avea toate dotările moderne necesare pentru a primi aproximativ 200 de vârstnici. “Vom demara investiţia în principal din fondurile bugetului local, fără să excludem posibilitatea unor eventuale parteneriate. Practic, prin această atribuire pentru comunitatea locală a Odoreului a acelui imobil al fostei garnizoane militare ni se dă posibilitatea să le creem oamenilor în vârstă aflaţi în nevoie condiţii de viaţă decente şi asta e ceva ce ne-am dorit de mai mulţi ani. Bineînţeles că şi noi vom respecta prevederea conform căreia jumătate din locuri vor reveni Ministerului Apărării Naţionale care le va utiliza, probabil, în acelaşi scop al îngrijirii bătrânilor”, a afirmat primarul Dumitru Pop.

Un Comentariu la "Clădirea fostei garnizoane militare din Odoreu va deveni cămin de bătrâni"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.