Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică, încremenită

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici trage tare de tot mâţa de coadă în ceea ce priveşte numirea unei conduceri la Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare. Nici până în ziua de azi nu au fost numiţi pe funcţii directorii acestei instituţii, cu toate că pseudo-concursul pentru ocuparea posturilor a avut loc în perioada 25-27 octombrie ( a fost “pseudo” în ceea ce priveşte numirea unui director “mare”, că adjuncţii au trecut printr-un test “pe bune”, chiar dacă au fost unici candidaţi).

Pentru postul de director executiv al DSP Satu Mare s-au prezentat doi candidaţi – dr. Aracs Szigeti Annamaria, medic epidemiolog la Spitalul Judetean Satu Mare (susţinută de UDMR) şi dr. Bujor Niţă Golea, fostul şef al centrului medical din cadrul IPJ Satu Mare (susţinut, aparent, de PDL). Pentru funcţiile de director adjunct al DSP Satu Mare pentru problemele de sănătate publică, respectiv pentru cea de director adjunct economic au fost doar câte un candidat pentru fiecare: medicul etiolog Dorina Dragoş Guran pentru cea dintâi şi Marius Meghişan pentru a doua.

Aşa cum am mai scris, partea de pseudo-concurs a fost “câştigată” de dr. Arracs Szigeti Annamaria, după mai multe manevre făcute la nivel înalt (în care Marko Bela, vicepremierul Guvernului României, îşi are porţia de participare, după cum susţine medicul Bujor Niţă Golea – şi pe care biroul de presă al preşedintelui UDMR o neagă vehement !).

Nici până în prezent, ANFP nu a publicat la avizierul său şi nu a numit oficial în funcţie persoanele care au câştigat concursul respectiv, conducerea interimară a DSP Satu Mare fiind asigurată tot de Carmen Brigitta Guleş. Medicul Bujor Niţă Golea, cel care a fost “luxat” în mod barbar la aşa-zisul concurs pentru ocuparea funcţiei de director executiv al DSP Satu Mare, a declarat pentru Sătmăreanul că aşteaptă momentul publicării rezultatelor la avizierul ANFP – aşa e procedura – pentru a da drumul plângerii pe care a formulat-o către DNA în legătură cuu toate mişculaţiile care s-au făcut la Bucureşti în ziua susţinerii probei orale la concursul respectiv. El a prezentat textul acestei plângeri redactorului de la Sătmăreanul. În acesta se fac referiri nu prea onorabile atât la vicepremierul Marko Bela, cât şi la Gheorghe Sârb, secretarul general al Ministerului Sănătăţii. Aşteptăm şi noi momentul în care respectiva plângere a doctorului Bujor Golea va ajunge la DNA pentru a o aduce la cunoştinţa opiniei publice pentru că merită să se afle – direct de la o persoană implicată în desfăşurarea “evenimentelor” – cam cum se fac, de fapt, multe dintre aceste aşa-numite “concursuri” pentru ocuparea posturilor de conducere din instituţiile publice.

3 Comentarii la "Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică, încremenită"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.