S-a înfiinţat un “job-club” pentru şomerii sătmăreni

SC INTERLOG COM SRL în parteneriat cu AJOFM Hunedoara şi alte două firme din Târgu Mureş şi Oradea implementează şi în judeţul Satu Mare proiectul “IFIA – Integrare prin Formare, consiliere şi Iniţiere Antreprenorială”, cofinaţat din Fondului Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Proiectul se adresează şomerilor de lungă durată şi are ca obiectiv general facilitarea integrării pe piaţa muncii a acestora, inclusiv a autoangajării printr-un program de formare profesională, consiliere şi pregătire antreprenorială în regiunile Vest, Nord Vest şi Centru.

În cadrul acestui proiect figurează şi înfiinţarea unui JOB-CLUB – pe str. Mihai Viteazu nr. 20 din municipiul Satu Mare – unde urmează să se organizeze cursuri gratuite de calificare pentru toţi şomerii dornici, totuşi, să-şi găsească un loc de muncă. Practic, a fost nevoie de iniţiativa şi determinarea unei instituţii şi a unor firme din alte părţi ale ţării pentru a avea şi sătmărenii aflaţi în şomaj acces la astfel de facilităţi.
Derulat în 16 judeţe din România, acest proiect face acum primii paşi şi în judeţul Satu Mare. După punerea la punct a sediului “Job-Club”-ului, în vederea desfăşurării unei activităţi cât mai eficiente, va fi organizat la Tăşnad – în Sala Caritas, str. Mihai Sadoveanu nr.3 – în data de 18 noiembrie a.c, începând cu ora 10, un seminar de informare asupra viitoarelor activităţi de mediere şi de formare profesională care vor fi oferite prin intermediul Job-Club-ului din Satu Mare, la care sunt invitaţi şomeri de lungă durată din zona oraşului Tăşnad şi nu numai.

Potrivit celor declarate azi pentru Sătmăreanul de Monica Vili, consilier la “JOB-CLUB” Satu Mare, şomerii din judeţul Satu Mare se pot înscrie pentru urmarea cursurilor gratuite de calificare în mai multe domenii, după absolvire ei putând activa ca lucrători alimentari, zidari-pietrari-betonişti, lucrători comerciali, operatori IT, manageri, contabili etc.

Un Comentariu la "S-a înfiinţat un “job-club” pentru şomerii sătmăreni"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.