De ce nu a investit Mercedes în România?

Compania Mercedes nu a investit în România acum câţiva ani pentru că infrastructura în transport nu era suficient de bună, susţine ambasadorul Germaniei la Bucureşti Andreas von Mettenheim.
Ambasadorul afirmă că, pe fondul crizei, investiţiile germane în România au scăzut în acest an cu două treimi, dar adaugă că statul român are de plătit firmelor germane din România datorii de 140 mil. euro, un reproş făcut Bucureştiului şi de cancelarul german Angela Merkel în urmă cu câteva săptămâni, în timpul unei vizite la Bucureşti.
Germania este cel mai important partener comercial al României şi al treilea învestitor (după Olanda şi Austria) aici. Schimburile comerciale între România şi Germania au fost anul trecut de peste 13 mld. euro, în vreme ce volumul investiţiilor totale ale companiilor germane în România este de peste 7,5 mld. euro. Între investitorii notabili se numără producătorii de componente auto Draxlmaier (la Piteşti şi Satu Mare), Kromberg & Schubert (la Sibiu), Schaeffler (la Braşov), Continental Automotive (la Timişoara) sau Leoni Wiring (la Arad). În domeniul utilităţilor, grupul E.ON a cumpărat în urmă cu cinci ani pachetele majoritare de acţiuni de la fostele Distrigaz Nord şi Electrica Moldova, investiţiile depăşind un miliard de euro.
În industrie, grupul Siemens este, pe piaţa din România, unul dintre principalii furnizori de echipamente şi servicii pentru industria energetică, transporturi şi sănătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.