Evelyn Chiculescu – o sătmăreancă profesionistă în machiajul artistic

În cadrul pregătirilor proprii (mai mult sau mai puţin secrete) de dinainte de ieşirile din casă spre activitatea cotidiană comună, femeile se machiază singure, aşa cum le convine şi cum sunt obişnuite. Dar când au de-a face cu vreo împrejurare taxată drept “eveniment”, marea lor majoritate apelează la serviciile unor profesioniste în domeniul delicat şi pretenţios al machiajului.
Una dintre cele mai exigente şi dedicate sătmărence care activează în domeniul de make-up este şi Evelyn Chiculescu. Deşi este foarte tânără (are 19 ani), Evelyn are deja o experienţă de 4 ani în machiajul profesionist, fiind o certă reprezentantă a modernităţii în Satu Mare când vine vorba despre îngrijirea pielii şi machiaj.

Când machiajul e pasiunea vieţii

Sătmăreanca Evelyn Chiculescu a primit prima diplomă de make-up artist când era încă elevă, în urmă cu 4 ani, în Ungaria. Însă, potrivit propriilor sale declaraţii, începuturile ei profesionale sunt chiar mai îndepărtate: “Am început să învăţ machiajul cu Gabi Antal cînd eram mai mică, ea mi-a făcut iniţierea şi m-a ajutat să înţeleg câtă muncă, pricepere, pasiune, răbdare, imaginaţie şi spirit de comunicare îţi trebuie pentru această meserie. Şi de atunci eu învăţ continuu, recunosc că sunt o perfecţionistă şi că întotdeauna clientele mele trebuie să aibă un machiaj de super-calitate, chiar extraordinar şi nu contează dacă uneori trebuie să stau două-trei ore pentru ca acesta să iasă absolut impecabil. Asta am învăţat când eram mai mică, în continuare învăţ mereu şi mă pun la curent cu noutăţile care apar şi sunt la modă, astfel că pot să spun că această meserie este pentru mine cea mai mare pasiune.”

Totul contează, până şi cadrul ambiental

Pentru realizarea machiajelor sale profesioniste, Evelyn Chiculescu pune accent nu doar pe folosirea produselor cu adevărat profesionale, ci şi pe tot felul de amănunte care, spune ea, sunt extrem de importante: “Am învăţat foarte bine că este vital pentru machiajul profesionist nu numai să ţii seama de ten şi de conformaţia feţei, ci şi de forma şi conformaţia ochilor, folosirea adecvată a culorilor, asortarea la vîrsta fiecărei cliente şi chiar la felul în care este decorat locul în care merge, cu tot ce înseamnă asta. În plus, înainte de a mă apuca de lucru, discut mult cu fiecare clientă pentru că vreau să ştiu cu ce se îmbracă pentru un anumit eveniment şi chiar o întreb amănunte despre cadrul ambiental în care va merge. Pentru ca machiajul să fie perfect, totul contează.Iar un machiaj profesionist întotdeauna scoate în evidenţă un “ceva” special la fiecare femeie, chiar şi atunci când ea este foarte frumoasă de la natură.”

Performanţă-performanţă, dar rămâne la Satu Mare

Până în prezent, Evelyn Chiculescu a “acumulat” destul de multe cliente. De la participantele la concursurile de “Miss” de anul trecut de la mai multe şcoli (“Mihai Eminescu”, “Doamna Stanca”, fostul Liceu forestier etc.) până la numeroase mirese dornice să aibă un machiaj prin care să strălucească în ziua memorabilă a nunţii. “În plus, aproape toate clientele mele mai vechi îmi aduc noi cliente – prietene, rude sau cunoştinţe – tocmai pentru că au fost foarte mulţumite de calitatea serviciilor de machiaj pe care le ofer. În acest domeniu, singurul criteriu care te ajută să-şi creezi relaţii durabile cu clientele şi să-ţi măreşti numărul acestor relaţii este munca de super-calitate. Şi în mod sigur ai nevoie de studiu continuu, de perfecţionare continuă – numai aşa se poate ajunge la performanţă în activitatea profesionistă de make-up”, spune Evelyn cu un entuziasm şi o determinare care-i luminează faţa.
În mod oarecum surprinzător, Evelyn Chiculescu doreşte să rămână să-şi facă meseria în continuare la Satu Mare: “Nu vreau să plec, ştiu că şi la Satu Mare există valori în domeniu şi se poate face performanţă la Satu Mare cu adevărat. Iar femeile din Satu Mare au, şi ele, nevoie de servicii profesioniste de make-up – atunci de ce aş pleca ?”

Machiaje fine, strălucitoare, extravagante sau…

Meseria de make-up artist este, în opinia Evelynei Chiculescu, foarte-foarte frumoasă şi plină de satisfacţii: “În acest domeniu se cîştigă bine, dar trebuie să muncesc mult şi foarte bine până ce clienta mea este atât de încântată de reuşita machiajului încât îmi spune că nici ea nu credea că poate arăta atât de bine.”
Şi cum “o imagine este mai grăitoare decât o mie de cuvinte”, vă invităm să vedeţi fotografiile machiajelor făcute de sătmăreanca Evelyn Chiculescu – make-up artist cu real talent. De la machiaje fine, extravagante (gen “ochi de leopard”) şi fanteziste până la cele aparent clasice, dar de o strălucire aparte. Iar dacă veţi dori – cititoarele noastre – să apelaţi la servicii profesionale de make-up, puteţi suna pur şi simplu la 0770-850.905 şi veţi găsi o adevărată profesionistă: Evelyn Chiculescu.

A.S.

Un Comentariu la "Evelyn Chiculescu – o sătmăreancă profesionistă în machiajul artistic"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.