Sute de sătmăreni şi-au măsurat azi gratuit glicemia

Aproximativ 650 de persoane şi-au măsurat astăzi tensiunea arterială, glicemia şi colesterolul la Casa de Cultură a Sindicatelor în cadrul unei acţiuni organizată de Clubul Lions “Someş”din Satu Mare.  Şi de această dată ca şi în ceilalţi ani, cei mai interesaţi de sănătatea lor au fost vârsnicii.

Ajunsă la a IV-a ediţie, acţiunea s-a desfăşurat între orele 9.00-18.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor. Sătmărenii au avut răbdare şi au stat în picioare la rând pentru a beneficia de aceste servicii gratuite. Pentru început persoanele erau introduse în baza de date, apoi le era măsurată tensiunea arterială, urmând testele de glicemie, colseterol şi trigliceride. Deşi acţiunea s-a adresat tuturor categoriilor de vârstă, interesaţi de cum stau cu sănătatea au fost în principal persoanele de vârsta a treia.

Deşi Judeţul Satu Mare este printre primele 10 judeţe din ţară privind gradul mare de mortalitate având ca principală cauză infarctul miocardic, survenit în urma creşterii tensiunii arteriale, cadrele medicale au fost surprinse plăcut, că la acţiune în urma testelor multe persoane aveau tensiunea bună.

Acţiunea a fost organizată şi sponsorizată în totalitate de Clubul Lions Someş Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.