Un sfert din români sunt cu datorii la bănci

Compania Gfk a efectuat un sondaj de stabilire a indicelui de încredere a populaţiei din care reiese că peste jumătate dintre români întâmpina dificultăţi când vine vorba despre acoperirea cheltuielilor curente. Un procent foare mare (88%) dintre cei chestionaţi sunt de acord că economia României este în regres si doar o treime dintre ei se declară optimşti în ceea ce priveşte viitorul.
Deasemenea în concordanţă cu încrederea în stabilitatea economică merge şi încrederea în stabilitatea locului de muncă  83% consideră ca rata somajului va creşte. Aproape 77% dintre români estimează o creştere a preţurilor în 2011, în vreme ce 83% au resimţit în ultimul an o creştere a inflaţiei pentru majoritatea produselor.
Acestă perioadă nu este una bună pentru pus bani deoparte, 8 din 10 români spun că nu vor pune banii sub saltea pentru că pe fondul creşterii preţurilor şi cel al scăderii salariilor nu mai este de unde economisi.
Barometrul de Încredere a Consumatorului este un studiu cofinanţat de Comisia Europeană şi realizat lunar de GfK România. Datele sunt reprezentative pentru populaţia României în vârstă de 15 ani şi peste, eşantionul fiind de 1.000 de persoane intervievate în fiecare lună.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.