Deţinuţii sătmăreni aplaudaţi pe scena teatrului Nottara

5 deţinuţi din cadrul Penitenciarului Satu Mare au interpretat piesa “Experimentul” pe scena Teatrului Nottara din Bucureşti în cadrul Festivalului de Teatru pentru Deţinuţi, ajuns la ediţia a III-a. Piesa a avut un real succes, deţinuţii sătmăreni fiind apreciaţi pentru buna prestaţie pe scena teatrului din capitală.

Penitenciarul Satu Mare s-a calificat pentru gala Festivalului alături de penitenciarele din Craiova, Codlea, Gherla, Jilava, Bistriţa, Oradea, Timişoara şi Rahova. Piesa de teatru „Experimentul”, adaptare după Ion Băieşu, în regia actorului Radu Botar a fost interpretată de trupa „Poarta” formată din 5 deţinuţi din cadrul Penitenciarului Satu Mare. După multele orele de repetiţii, deţinuţii au avut o prestaţie foarte bună pe scenă, primind ropote de aplauze din partea spectatorilor din sală.

Deţinuţii care au interpretat piesa au declarat că s-au identificat uşor cu personajele, iar Nica Cristian, care a intepretat rolul principal în piesă a ţinut să menţioneze că imediat ce va fi eliberat se va înscrie la un curs de actorie.

Ediţia a III-a a Festivalului de Teatru pentru Deţinuţi a fost organizat în perioada 8 şi 9 noiembrie la Teatrul Nottara din Bucureşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.