Cauciucurile de iarnă nu mai sunt obligatorii

Echiparea masinilor cu anvelope de iarnă nu va fi obligatorie anul acesta, masura va intra în vigoare abia din luna noiembrie 2011 dar cei care circulă fără dotarile corespunzătoare anotimpului rece şi provoacă accidente din acesta cauză vor fi obligaţi să plătescă atât daunele provocate cât şi o amendă.
Ministrul transporturilor, Anca Boagiu a declarat: “Şoferii nu sunt obligaţi să aibe anvelope de iarnă, dar dacă vor provoca un accident, vor derapa sau vor bloca drumul vor plăti amenzi, precum şi cheltuielile de degajare a drumului. Amenzile sunt între 4 milioane şi 20 de milioane de lei vechi. Totodată, în cazul deteriorării maşinii într-un accident, proprietarii nu vor mai fi despăgubiţi de companiile de asigurare dacă nu au maşinile echipate corespunzator”.
În urma discuţiilor dintre ministru si reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor în transporturi s-a convenit ca proiectul privind echiparea maşinilor cu anvelope de iarnă să fie modificat. Discuţiile vor continua săptămâna viitoare.
Sătmareanul vă va tine la curent cu privire la modificarea acestui proiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.