105 ani de la înfiinţarea Şcolii de Arte

Şcoala de Arte organizează în perioada 15-27 noiembrie „Zilele Şcolii de Arte”, în acest an fiind o ediţie jubiliară cu ocazia împlinirii a 105 de ani de la înfiinţarea instituţiei. Spectacole pentru diferite genuri de muzică, balet, dans sportiv şi modern, dar şi multe alte suprize au pregătit organizatorii Festivalului pentru acest an.

Festivitatea de deschidere a Zilelor Şcolii de Arte va avea loc pe 15 noiembrie la Consiliulu Judeţean şi va consta într-un scurt spectacol, cu participarea elevilor şi absolvenţilor Şcolii de Arte precum şi elevii şcolii „II Rakoczi Ferenc” Teglas din Ungaria. În cadrul festivităţi va avea loc şi un vernisaj comun al elevilor din cele două ţări. Timp de două săptămâni vor fi organizate 9 activităţi culturale.

În ultimii 5 ani la Şcoala de Arte din Satu Mare s-au deschis şi redeschis secţiile de muzică pop, canto, muzică uşoară, instrumente de suflat, chitară electrică, chitară bas, percuţie, dans sportiv şi modern, precum şi cursurile de DJ, iar studioul şcolii fiind dotat cu aparatură modernă, iar interiorul clădirii a fost renovat. În prezent peste 700 de cursanţi urmează la Şcoala de Arte din Municipiu.

Şcoala de Arte a fost înfiinţată în 1905 având diferite denumiri dealungul timpului, sediul Clădirii fiind schimbat de mai multe ori, iar din 1971 cursurile se desfăşoară în clădirea de pe stradan Ion Slavici nr. 6 ce este dată în Administrarea Bisericii Romano Catolice.

Programul complet al manifestărilor poate fi citit aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.