Senatorii puterii au treabă cu … vrăjitoarele

Cel care îşi imaginează vreo clipă că parlamentarii puterii actuale sunt preocupaţi până la durere de nevoile poporului votant de rând suferă, probabil, de o naivitate patologică: Pentru că – aşa cum se poate constata pe lista cu proiectele legislative aflate pe ordinea de zi de ieri a Senatului, listă pe care o puteţi vedea aici – ei nu se luptă nici cu criza, nici cu FMI-ul şi nici măcar între ei (cum apar ei la televizor). Nu. Senatorii din arcul guvernamental – cei din PDL, UDMR, UNPR şi restul minorităţilor – se strofoacă de mama focului să combată o problemă mult mai gravă decât pare la prima vedere pentru nişte neiniţiaţi ca noi. Ei se iau la luptă dreaptă şi legislativă cu… vrăjitoarele !

La punctul 3 al ordinii de zi din 8 noiembrie a.c., unul dintre proiectele legislative rumegate gospodăreşte de senatori se numeşte, pompos, “propunere legislativă privind protecţia persoanelor înşelate prin ghicit sau alte mijloace şi practici oculte”.

De fapt, această propunere „serioasă”se doreşte a fi una de protejare a cirezilor de fraieri care, neidentificând vreao altă soluţie existenţială viabilă, se duc la tot felul de „ghicitoare”, „vrăjitoare” şi „oracole” . În final, se preconizezaă ca astfel de activităţi să fie amendate sau impozitate. Şi, dacă vreţi să vă distraţi un pic, expunerea de motive – pe care o puteti citi integral aici -,vă oferă cu generozitate această ocazie. Iar în textul proiectului de lege discutat (încă nevotat, totuşi, din câte am aflat noi) se stabilesc deja „standarde ocupaţionale” pentru vrăjitoare !

Dintre senatorii sătmăreni, doar Tiberiu Gunthner – ales pe lista UDMR – a fost prezent la discuţiile despre acest important, vital chiar, proiect de lege. Am încercat să-l contactăm telefonic pentru a-i afla opinia despre această „“propunere legislativă privind protecţia persoanelor înşelate prin ghicit sau alte mijloace şi practici oculte”. Am rămas cu încercarea. Oricum, suntem convinşi că echilibrul şi raţiunea de care a dat dovadă până în prezent l-ar fi făcut să ignore pur şi simplu astfel de discuţii senatoriale fără rost.

Un Comentariu la "Senatorii puterii au treabă cu … vrăjitoarele"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.