O parte din alimentele primite de la UE riscă să expire în depozite

Peste 70 de tone de alimente provenite din fonduri comunitare au rămas nedistribuite la Satu Mare şi asta deoarece aproximativ 2700 de beneficiari nu şi-au ridicat cantităţile cuvenite de făină, mălai, macaroane şi biscuiţi. Reprezentanţii SPAS Satu Mare vor trebui să găsească o soluţie pentru redistribuirea acestor produse până când nu le va expira termenul de garanţie.

Din cei peste 8000 de beneficiari înscrişi pe liste pentru aceste produse doar 5359 de persoane şi-au ridicat alimentele în perioada 13 septembrie – 23 octombrie 2010. Potrivit şefului Prestaţii Sociale Adrian Bălaj în depozitul de la Rachel au rămas 5 tone de făină, 12,5 tone de făină de mălai, 7 tone de macaroane şi 3,5 tone de biscuiţi. De asemenea în depozitul de la Vetiş mai sunt alte 33 de tone de făină, 7 tone de mălai şi 3 tone de paste. În total aproximativ 70 de tone au rămas nedistribuite, persoanelor care beneficiază de aceste alimente. Conducerea SPAS Satu Mare a declarat că odată cu primirea cantităţilor de lapte praf şi zahăr, restanţierii la alimentele comunitare vor putea să îşi ridice aceste produse.

În cazul în care şi după organizarea acestei campanii, vor rămâne produse în depozite, angajaţii Serviciului Public de Asistenţă Socială vor trebui să găsească o soluţie împreună cu reprezentanţii Consiliului Judeţean de distribuire a acestor produse alimentare până când nu le va expira termenul de valabilitate, majoritatea dintre alimente având garanţie până în primăvara anului viitor. În 2009 alimentele comunitare rămase nedistribuite au fost acordate primăriilor din judeţ, unde era nevoie. Produsele comunitare au constat în 14 kg de făină pe persoană, 7 kg de făină de mălai, 3,6 kg paste făinoase, 1,3 kg biscuiţi. Beneficiarii acestor produse sunt pensionarii cu pensie sub 400 de lei, şomeri neindemnizaţi, beneficiari de ajutor social, persoanele cu handicap grav şi accentuat.

A.S.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.