Doi moldoveni au vrut să iasă ilegal din România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere al IJPF Satu Mare, împreună cu cei de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Carei au desfăşurat o acţiune pe linia combateii migraţiei ilegale. Astfel, în cadrul acţiunii, în cursul zilei de luni, 08 noiembrie, în zona municipiului Carei au fost identificate două persoane care nu-şi justificau prezenţa în zonă. Din primele verificări s-a stabilit că acestea intenţionau să iasă ilegal din România în Ungaria. Persoanele au fost conduse la sediul S.P.F. Carei pentru continuarea cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba despre Iurie B., 21 de ani, şi Ruslan P., 30 de ani, din R. Moldova. Cei doi intenţionau să treacă ilegal frontiera din ţara noastră în Ungaria, pentru ca mai apoi să ajungă în Franţa, respectiv în Italia cu speranţa că acolo îşi vor găsi un loc de muncă.

Persoanelor sunt cercetate acum pentru tentativă la ieşirea din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat, iar în cursul acestei zile vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei pentru luarea măsurilor legale ce se impun în acest caz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.