Liber la divorţuri

Începând de anul viitor, în urma modificării Codului Familiei persoanele care vor dori să divorţeze se vor putea adresa inclusiv Direcţiei de Evidenţa Persoanelor. Dacă până în prezent divorţurile puteau fi pronunţate doar de către instanţa judecătorească, de anul viitor prin modificarea Codului Familiei prin legea 202/ 2010 , divorţurile se vor putea realiza şi la Starea Civilă, precum şi în faţa notarului, sau la Instanţa de Judecată.

Aprobarea noii legislaţii are ca scop reducerea volumului de muncă în cadrul Instanţelor Judecătoreşti. Dar efectul pervers al aplicării noului Cod al Familiei ar putea fi creşterea ratei divorţurilor, cei doi soţi fiind astfel scutiţi de drumurile la tribunal, de timpul aşteptat până la soluţionarea procesului şi chiar de banii cheltuiţi pe proces.

„În momentul de faţă în situaţia în care îi permiţi unui cuplu tânăr să divorţeze, să se prezinte a doua sau a treia zi la starea civilă în contextul în care nici nu ştie ce înseamnă o căsătorie şi printr-o simplă declaraţie să îşi depună actele pentru divorţ, noi considerăm că este cam forţată noţiunea de căsătorie, astfel încât multe familii se vor destrăma” a declarat Ionel Torja dir exec. S.P.C.L.E.P Satu Mare

În prezent în municipiu, lunar, aproximativ 3 cupluri doresc să divorţeze după numai câteva zile de la oficierea nunţii, invocând diferite motive de la nepotrivire de caracter, la neacceptarea părinţilor, potrivit Conducerii Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor al municipiului Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.