“Agitaţie” mare în acest week-end la UPU Satu Mare

În acest week-end la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare au solicitat asistenţă medicală un numar de 395 persoane din care 117 au fost copii.

Trei dintre aceştia au ajuns la UPU după ce au fost victime ale unor accidente rutiere, 6 după ce au suferit accidente casnice (căderi pe scări, în baie, curte etc), 4 dupa ce au fost agresate şi alte 4 în stare avansată de ebrietate. Trei persoane au primit ingrijiri medicale după ce au fost muşcate de câini şi 2 după ce au fost inţepate de insecte.

In data de 07.11.2010, în jurul orei 16:15, la UPU a a ajuns pacientul L.M. în varstă de 10 ani, domiciliat în localitatea Acâş. Pacientul a suferit un traumatism cranio cerebral acut după ce a fost lovit cu copita în frunte de către un cal. Copilul a fost internat în secţia de Chirurgie Infantilă şi se află în acest moment într-o stare bună.

În intervalul mai sus menţionat s-au mai înregistrat şi două tentative de sinucidere. Prima, o femeie, H.V. în vârstă de 52 a înghiţit circa 100 ml de lac pentru parchet. A ajuns în stare gravă la spital şi a fost internată în secţia Reanimare evoluţia stării ei de sanatate fiind în acest moment pozitivă. A doua, un bărbat în vârstă de 41 de ani a înghiţit pesticide, tot în scop de sinucidere şi se află deasemena internat în spital, în stare relativ bună.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.