Masini noi la preţuri mici cu 5 vouchere “Rabla”

Ministerul Mediului doreşte să mărească numarul de vouchere cu ajutorul căruia vom putea achiziţiona maşini noi prin programul “Rabla 2011”. Oficialii din minister propun folsirea a maxim 5 vouchere, în loc de trei câte au fost anul acesta, astfel, dupa un calcul simplu, la valoarea de 3.800 de lei cât are un astfel de tichet se poate obtine o reducere de 19.000 de lei. Însă trebuie luat în calcul faptul ca nimeni nu are cinci rable pentru casat de aceea piaţa de tranzacţionare a acestor tichete dezvoltată în acest an se va mari în anul 2011. Un astfel de tichet s-a putut tranzacţiona în jurul sumei de 1000 de lei.
În cazul în care doreşti să iţi cumperi o Dacia Logan care costa aproximativ 26.000 lei va mai trebui sa scoţi din buzunar după ce ai în cele 5 vouchere aproximativ 11.000 de lei. În acest mod Ministerul Mediului speră să încurajeze populaţia să cumpere masini noi în loc de cele second-hand aduse din vestul Europei.
Editia 2010 a Programului Rabla a inceput in 18 februarie, principalele modificari fata de anii anteriori fiind faptul ca in schimbul masinii casate proprietarul a primite un voucher in valoare de 3.800 lei, care a putut fi valorificat la liber. Pentru achizitia unei masini noi  pot fi folosite  maximum trei vouchere, dar asta pana pe 28 noiembrie cand se va incheia programul.Cu trei saptamani inainte de final poate fi trasa concluzia ca Rabla 2010 a fost un succes avand in vedere ca in acest an se estimeaza ca numarul masinilor casate va ajunge la 190.000, fata de doar 148.000, totalul in cinci ani de cand exista programul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.