Adrian Păunescu, omagiat şi la Satu Mare

În timp ce în capitală trupul neînsufleţit al poetului Adrian Păunescu era condus pe ultimul drum, la Satu Mare peste 100 de sătmăreni s-au adunat în parcul central al municipiului pentru a-i aduce un omagiu, celui care a fost poet, ziarist şi om politic.

Evenimentul a fost unul spontan, dar a atras atât iubitorii de cultură cât şi simpli oameni care s-au plimbat prin parc.
Sătmărenii au aprins lumânări în memoria poetului generaţiei în blugi, cum îi spun cei mai mulţi, în timp ce artistul Octavian Bud a oferit un mini-recital pe versurile marelui poet trecut în nefiinţă.

Octavian Bud a oferit publicului un recital cu piese special alese din opera lui Păunescu, dintre care amintim “Din străinătate”, “Un nou început”, “Pământul deocamdată”, “Rugă pentru părinţi”, ”Şi totuşi” şi colindul “Galbenă gutuie”. Totodată, actriţa Teatrului de Nord Satu Mare, Adriana Vaida a recitat poezia “Durerea femeii”, iar actriţa Carmen Frăţilă a recitat una dintre ultimele poezii ale maestrului scrisă pe patul de spital.

Poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat din 26 octombrie, cu probleme cardiace, renale şi hepatice.
Adrian Păunescu – născut la 20 iulie 1943, în Copăceni, judeţul Bălţi, Basarabia, în prezent Republica Moldova – a fost poet, publicist şi om politic. Adrian Păunescu este cunoscut mai ales ca poet şi ca organizator al Cenaclului Flacăra, el fiind şi unul dintre cei mai prolifici autori români contemporani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.