Recensământul agricol – ultimele pregătiri

Mai sunt doar câteva săptămâni până la demararea recensământului agricol. În acest sens au fost întocmite deja echipele de recenzori, coordonatori şi recenzori şefi pe judeţul nostru, iar în cursul săptămânilor viitore vor fi organizate instruiri în 7 locaţii.

În  judeţul Satu Mare au fost recrutaţi 612 recenzori, 98 de recenzori şefi şi 65 de coordonatori plus 10% rezerve. Pentru această activitate statistică au fost selectaţi specialişti agricoli, care să deţină cel puţin studii medii.

Începând de săptămâna viitoare vor fi organizate ore de instruire în următoarele locaţii:
– pe 9 noiembrie la Ardud
– pe 10 noiembrie la Tăşnad
– pe 11 noiembrie la Livada
– pe 17 noiembrie la Carei
– pe 18 şi pe 19 noiembrie la Satu Mare

Pentru perioada de 2 luni de zile, cât timp va fi prestată activitatea în teren, vor fi încheiate contracte cu personalul anagajat pentru efectuarea recensământului, salariile începând de la 840 de lei pe cele două luni de lucru prestate. Recenzorii vor avea de completat până la 200 de chestionare, ce cuprind 150 de întrebări. Reprezentanţii Direcţiei Agricole Satu Mare se tem că gospodarii nu vor dori să răspundă întrebărilor adresate de recenzori, sau vor da informaţii false privind proprietăţile pe care le deţin, crezând că sunt chestionaţi pentru mărirea impozitului pe proprietăţi.

Recensământul agricol care va demara pe 2 decembrie este o acţiune statistică organizată de Uniunea Europeană. 47 de milioane de euro sunt necesari pentru realizarea recensământului agricol din România, 80% din fonduri fiind asigurate de Uniunea Europeană.

A.S.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.