A încercat să iasă din ţară cu o carte de identitate falsă

Ieri, 04 noiembrie a.c., în jurul orei 13.00, prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea a vrut să iasă din ţară o persoană care la controlul de frontieră a prezentat o carte de identitate pe numele Alina M., în vârstă de 31 de ani, din municipiul Baia Mare. Poliţistul de frontieră care a efectuat controlul documentului de călătorie a constatat că acea carte de identitate nu este una autentică.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că persoana se numeşte Alina Isaura M., are 20 de ani şi este din comuna Ulmeni, judeţul Maramureş. Tânăra a declarat că a obţinut cartea de identitate prezentată la control de la o persoană căreia i-a dat în schimb suma de 1.000 lei, pentru că documentul ei a fost reţinut de către un comerciant din Maramureş în schimbul unei datorii pe care tânăra o avea la el.

Acum, Alina Isaura M. este cercetată în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la ieşirea din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, fals privind identitatea şi uz de fals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.