Tabără pentru copii diabetici marca Lions Club Satu Mare

12 copii bolnavi de diabet au fost într-o tabără la Tăşnad beneficiind timp de trei zile de cazare, mâncare şi puţină distracţie, costurile fiind suportate de Clubul Lions Someş Satu Mare. De asemenea micuţii au fost învăţaţi care sunt alimentele sănătoase pentru organismul lor şi cum se ajustează dozele de insulină, în funcţie de glicemie.

Clubul Lions Someş Satu Mare a organizat a VII-a ediţie a taberei copiilor diabetici în perioada 2-4 noiembrie la complexul turistic „Alystra” din Tăşnad. 12 copii cu vârste între 7 şi 14 ani au fost anul acesta  în tabără ei  fiind instruiţi cum să îşi cântărească mâncarea, cum să mănânce cât mai sănătos şi cum să îşi ajusteze dozele de insulină în funcţie de glicemie. Copiii au fost însoţiţi de medicul pediatru diabetolog dr. Marta Bzduch.

Totodată copiii au participat la activităţi sportive, distractive şi educative, iar cea mai mare bucurie a lor a fost bălăceala în piscină.

Potrivit medicului pediatru diabetolog dr. Marta Bzduch în Satu Mare în ultimii ani s-a înregistrat o creştere a numărului de copii cu vârste foarte fragede care suferă de diabet, dependenţa de insulină înregistrându-se chiar la vârsta de 3 ani. În Satu Mare în prezent sunt 56 de copii cu vârste sub 18 ani care suferă de diabet. Minorii diabetici au un regim sever, pe care trebuie să îl respecte pentru tot restul vieţii.

Anual Clubul Lions Someş Satu Mare organizează astfel de tabere, principalul scop fiind de combatere a diabetului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.