Eternele cozi pentru subvenţiile la încălzire

Cum era de aşteptat, în ultima zi de depunere a dosarelor pentru ajutorul la gaz şi lemne, sătmărenii aproape că s-au călcat în picioare. Curtea Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare a fost plină de persoane pe tot parcursul zilei, coada aşteptătorilor ajungând până la poarta instituţiei.

Încă de la primele ore ale dimineţii, sute de sătmăreni aşteptau la SPAS Satu Mare, în jurul orei 11, numărul celor care aşteptau la coadă ajungând la aproximativ 500 de persoane. Deşi dosarele au putut fi depuse pe parcursul unei luni, sătmărenii au ales să se înghesuie la SPAS în ultima zi, majoritatea motivând că nu au avut timp sau că au fost trimişi după alte acte, care anul trecut nu erau necesare.

„ Din păcate este un obicei întâlnit în rândul cetăţenilor de a lăsa toate demersurile pe care le au de făcut pe ultima perioadă sau pe ultima zi. Acest lucru se repetă aproape în fiecare an ca persoanele să îşi pregătească dosarele târziu” a declarat Adrian Bălaj şef serviciu Prestaţii Sociale SPAS.

Faţă de cei 8000 de beneficiari câţi au fost anul trecut, în acest an aproximativ 4000 de sătmăreni primesc acest ajutor, şi asta datorită condiţiilor impuse de noua legislaţie. Astfel, cei care deţin peste 10 ari de pământ, au maşină cu peste 1600 cm3 sau au în proprietate două imobile, nu primesc ajutorul pentru încălzire.

Persoanele care au minţit în declaraţiile pe propria răspundere privind deţinerea acestor bunuri riscă dosar penal şi vor fi obligate să restituie sumele primite.

Angajaţii SPAS Satu Mare au închis poarta la ora 17.00 şi au rămas până după ora 19 în sediul instituţiei pentru a prelua toate cererile persoanelor care au fost în curte până la acea oră.

Sătmărenii care au un venit sub 615 lei net pe membru de familie pot beneficia de ajutor pentru încălzire, acesta acordându-se lunar si fiind cuprins între 19 şi 262 de lei la gaz şi între 16 şi 54 de lei la lemne.

Cei care nu au depus dosarele până astăzi, se pot adresa anjaţilor SPAS în perioada 1-10 decembrie pentru a-şi depune actele necesare beneficierii de acest ajutor social începând cu luna decembrie.

A.S.

Un Comentariu la "Eternele cozi pentru subvenţiile la încălzire"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.