Deţinuţi în vizită la muzeu

14 deţinuţi cu regim deschis şi semideschis au vizitat astăzi la Muzeul Judeţean Satu Mare în cadrul unei acţiuni condusă şi organizată de către Simona Galiş şi Iulia Stoica asistenţi sociali în cadrul Serviciului de Asistenţă Psihosocială din Penitenciarul Satu Mare.

De data aceasta au fost alese 14 persoane care lucrează pe timpul detenţiei în domenii precum: confecţii, deservire unitate, ateliere de tămplărie, aceştia dând dovadă de stăruinţă în muncă şi comportament pozitiv. Astfel de activităţi îi ajută pe deţinuţi pentru integrarea în societate, mulţi dintre ei urmând să fie eliberaţi. Deţinuţii au vizitat expoziţia permanentă din cadrul Muzeului, persoanele private de libertate au vizionat un film documentar.

Activitatea are un caracter educativ şi stimulativ în scopul păstrării legăturii cu comunitatea, a culturalizării în vederea facilitării reintegrării în comunitate precum şi în scopul dezvoltării şi încurajării unui comportament prosocial. Asemenea activităţi vor fi orgnizate şi pe viitor între Penitenciarul Satu Mare şi Muzeul Judeţean Satu Mare existând un protocol de colaborare pe termen lung.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.