Chinezilor le place vinul românesc

China va deveni urmatoarea ţinta a producătorilor de vin din ţara noastră. Viticultorii români considera piaţa asiatica, in special cea chineză mult mai atractivă decât pieţele tradiţionale europene, rata de profiit fiind mult mai mare în această zonă.
Producătorii români de vinuri au făcut primul pas spre piaţa chineză, prezentându-şi produsele la o expoziţie de vinuri în China în 2009. Prezenţa lor a fost un succes şi a fost urmată curând de primele livrări de vin românesc către China. Studiile de marketing efectuate pe piaţa din China de importanţi producători români de vin s-au dovedit a fi optimiste – un potenţial de aproximativ 121,4 milioane de sticle exportate.
Patru dintre cei mai mari producători de vin din România au apreciat că în următorii trei ani, în pofida crizei economice mondiale, exportul românesc de vin către China s-ar putea transforma într-o afacere importantă, dacă nu cea mai importantă din agricultura României. Pentru a îndeplini acest obiectiv, cel mai important pas va fi construirea unui terminal special pentru încărcarea vinului în portul românesc de la Galaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.