Sătmărelul se revoltă

Peste 50 de localnici din Sătmărel au luat cu asalt primăria municipiului Satu Mare, supăraţi pe proasta calitate a drumului care duce spre cartier. Aceştia au dorit să-i ceară socoteală primarului pentru gropile din asfalt, dar cum edilul nu se afla la birou, oamenii l-au luat la întrebări pe viceprimarul Adrian Albu.

Ei s-au plâns că există pericolul de răsturnare a autobuzelor, din cauza craterelor care se găsesc în asfalt. Oamenii au amintit că ambulaţa face 40 de minute pănă la adresa solicitată pe o lungime de 6 km, iar maşina pompierilor nu ar putea ajunge în timp util sau chiar deloc, în caz de intervenţie în cartier. Delegatul sătesc din Sătmărel, Gheorghe Sarcozi, a mai adăugat că lucrările la canalizare şi la apă au fost începute în urmă cu 3 ani de zile, iar în tot acest timp s-a lucrat în dispreţul contribuabililor.

După ce le-a ascultat nemulţumirile, viceprimarul Adrian Albu le-a explicat că deşi cota impozitelor din Sătmărel este mică la bugetul local, în ultimii ani au fost realizate lucrări de investiţii în acea zonă. Albu a mai precizat că lucrările au fost stopate din lipsa banilor după ce totuşi a fost reabilitată o porţiune de 3 km.

Revoltaţi de argumentele aduse de viceprimar, unii localnici din Sătmărel i-au reproşat că s-a investit mai mult în cartierul M 16 prin amenajarea de parcări şi bordurări, decât reabilitarea unui drum de acces. În schimb, viceprimarul a declarat că în M 16 costurile sunt mult mai reduse, iar locuitorii sunt mult mai mulţi, comparativ cu Sătmărelul, adăugând că, cu toate acesteac primăria a încercat să rezolve ambele probleme, demarând lucrări în ambele cartiere.

La finalul discuţiilor, viceprimarul Adrian Albu i-a asigurat pe cetăţenii din Sătmărel că în cursul acestei luni va fi dus pietriş pentru acoperirea gropilor şi pentru frezarea drumului spre Sătmărel, pentru a se putea circula cât de cât în condiţii normale. Localnicii au declarat că vor ţine cont de promisiunea făcută de viceprimar, iar dacă cele amintite nu vor fi puse în practică vor reveni veni în număr mult mai mare la Primărie.

A.S.

Un Comentariu la "Sătmărelul se revoltă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.