A început vaccinarea antigripală

Mult aşteptatele doze de vaccin antigripal au sosit în sfârşit la Satu Mare joi seară. Ministerul Sănătăţii a distribuit pentru judeţul nostru 17.700 de doze pentru această primă tranşă. Medicii de familie au preluat dozele de vaccin de la Direcţia pentru Sănătate Publică Satu Mare, iar de luni au început vaccinarea pacienţilor. Medicul Generalist Dorel Coica a declarat că a luat pentru cabinetul său 500 de doze şi numai în cursul zilei de astăzi au fost vaccinaţi 50 de pacienţi. Acesta a menţionat că perioada de vaccinare antigripală va fi prelungită.

Pentru vaccinarea antigripală care se administrează gratuit au prioritate persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, dar şi personalul medical, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Potrivit medicului epidemiolog din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, Lidia Tămaş, pentru judeţul Satu Mare au fost cerute aproximativ 50.000 de doze de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătăţii. Doze care vor fi repartizate treptat. Imediat ce prima transa de doze va fi epuizată, Ministerul va repartiza alte doze de vaccin pentru judeţul nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.