Loteria Română, cel mai valoros brand românesc

Compania Loteria Română a fost desemnată, pentru al patrulea an consecutiv, ca fiind cel mai valoros brand românesc, cu o valoare de 39 milioane de euro, în urma studiului european asupra brandurilor, Eurobrand 2010, organizat de către Institutul European al Brandurilor din Viena.

“Brandul Loteria Romana figurează în acest top al brandurilor de ţară alături de alte branduri de succes cum ar fi Red Bull (Austria), Nokia (pentru Finlanda), Vodafone (pentru Marea Britanie), Fiat (pentru Italia), Nestle (pentru Elveţia) ale caror produse sau servicii se comercializează pe întreg mapamondul, spre deosebire de Loteria Română care îşi desfăşoară activitatea numai pe teritoriul ţării noastre”, se arată într-un comunicat emis luni de Loteria Română.

Acelaşi institut a desemnat Loteria Română ca fiind cel mai valoros brand românesc în anul 2007 cu o valoare estimată la 35 milioane de euro, în anul 2008 cu o valoare estimată la 36 milioane de euro, precum şi în anul 2009 cu o valoare de 38 milioane euro.

“Aceasta nouă recunoaştere vine să reconfirme încrederea jucătorilor în Loteria Română, rezultatele financiare obţinute de către instituţia noastră precum şi statutul unui brand cu o vechime de peste 104 ani, dedicat proiectelor sociale de interes public naţional”, potrivit comunicatului.

Loteria Română are circa 3.000 salariaţi. Loteria Română a fost înfiinţată în anul 1906 şi se află în subordinea Ministerului Finanţelor Publice.

Compania Naţională “Loteria Română” SA este unic organizator şi exploatează, pe întreg teritoriul ţării, jocurile loto şi pariurile mutuale, jocurile de noroc caracteristice activităţii cazinourilor, precum şi jocurile de tip slot-machine şi cele de tip bingo, potrivit OUG nr. 77/24 iunie 2009.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.