In memoriam Iosif Ţiproc


Sute de persoane au participat la dezvelirea unei plăci comemorative in memoria scriitorul şi jurnalistul Iosif  Ţiproc, eveniment care a avut loc la Biserica  Greco-Catolică din Dumbrava Mică azi în jurul prânzului.

Placa memorială din marmură neagră, cu inscripţia “In memoriam Iosif  Ţiproc 1953-2010”, aşezată pe peretele exterior al bisericii, a fost dezvelită de ginerele lui Iosif  Ţiproc, Valentin Breban.  Directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, Felician Pop, a vorbit despre personalitatea lui Iosif  Ţiproc, amintind cărţile pe care le-a scos în timpul vieţii, dar şi de activitatea prolifică de jurnalist a acestuia.

De asemenea Prefectul Radu Giurcă a amintit că Iosif  Ţiproc va rămâne în sufletele localnicilor pentru tot ceea ce a realizat în acel sat.  Primarul comunei Livada, Ioan Sebeşi, a înmânat soţiei lui Iosif Ţiproc, diploma prin care primăria şi comunitatea locală îl recunosc pe Iosif Ţiproc ca un cetăţean de onoare. Acesta a amintit că prin eforturile lui Iosif  Ţiproc, Biserica Greco Catolică din Dumbrava Mică a fost redeschisă, iar drumul a fost refăcut.

Liturghia, slujba de pomenire şi binecuvantare a plăcii comemorative au fost oficiate de de un sobor de preoti condus de protopopul greco-catolic de Oas, pr. Iacob Feier, Părintele Protopop Ioan Roman şi de parohul local, părintele Radu Hutton.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.