Despre ce ascund femeile cînd se machiază – cu make-up artistul Alex Rădulescu

Am mai anunţat – de vreo două ori – faptul că în 31 octombrie va avea loc, la hotelul “Cardinal” din municipiul Satu Mare, un seminar despre arta machiajului care va susţinut de Alex Rădulescu, make-up artist desemnat cel mai bun în domeniul său în anul 2009 şi coordonator al echipei de machiaj pentru toţi cei pe care îi vedem la PRO TV la emisiunea “Dansez pentru tine”. În seara asta, la puţin timp după sosirea sa în Sătmar, Alex Rădulescu a ţinut o scurtă conferinţă de presă cu începere de la ora 18. El a fost secondat de Gina Kalafatis – director de vânzări al firmei “ETRE BELLE Cosmetics” care este sponsor (cu produsele profesionale proprii) al seminarului – şi de Gabriella Sas, manager al Agenţiei “Gaby’s Models” (cea care a organizat, de fapt, evenimentul de mâine).

Seminarul va începe mâine la ora 9,30 cu o introducere în lumea make-up-ului, care va dura până la ora 12. După o pauză de cafea, cursul intensiv va continua cu demonstraţii de efectuare a machiajului de seară şi – după o altă pauză, de masă – cu demonstraţii de machiaj, fantezie şi fashion (parte la care se pregătesc surprize pentru cele aproximativ 50 de femei înscrise la seminar, câteva dintre ele urmând să fie trase la sorţi pentru a fi “subiecte de lucru” pentru Alex Rădulescu).

Cine este Alex Rădulescu ?

“Ca şi la celelalte ediţii, fac şi acum parte din proiectul “Dansez pentru tine”. De asemenea, am contribuit la realizarea multor videoclipuri ale unor artişti consacraţi şi m-am ocupat de machiajul lui Ştefan Bănică Jr. la toate concertele sale”, şi-a început autoprezentarea Alex Rădulescu. Profesional vorbind, el este renumit în lumea vedetelor autohtone precum Ana Lesko, Andreea Bănică, fetele de la “Heaven”, Angela Similea, Ovidiu Comornic, Monica Davidescu, Simona Nae, Alexandra Ungureanu – şi a jucat, de asemenea, în rol principal în “scenele” de machiaj ale lui Jean-Claude Van Damme atunci când a venit în România pentru turnarea unor filme. Alex Rădulescu este nelipsit de la evenimente de genul Miss Univers România, MISS WORLD România, Romanian Music Awards, Miss Diaspora, Festivalul “Callatis” etc. “Machiajul nu-i o meserie uşoară şi, asociat talentului, make-up artistul are nevoie de multe cunoştinţe în domeniu, asociind culorile machiajului cu caracterele chipurilor cu care lucrează şi cu decorul în care apar vedetele”, scrie într-un succint material de prezentare a lui Alex Rădulescu.

De ce se machiază de fapt femeile ?

După prezentarea evenimentului de mâine şi a diferitelor modalităţi de machiaj – subiect super-pasionant pentru frumoasele colege din presă venite la conferinţa susţinută de make-up artist, dar care a început să bage în “ceaţă” partea bărbătească a ziariştilor -, au urmat întrebările. Sătmăreanul a avut două întrebări “bărbăteşti”: 1)Care sunt, în opinia de specialist a lui Alex Rădulescu, motivele care stau la baza pasiunii pentru machiaj a femeilor ? şi 2) Cum explică el faptul că, totuşi, cei mai buni make-up artişti sunt bărbaţii, nu femeile ?

“Femeile vor tot timpul să fie mai frumoase decât sunt şi, în plus, pot să spun cî femeile se machiază pentru că vor să ascundă ceva, un mic defect, sau pentru că au probleme cu tenul. Pe lângă asta, probabil că este vorba despre faptul că fetele mici încep să facă, în joacă, exerciţii de machiaj după ce văd în familie că se practică această activitate. Deci ar fi mai multe motive care determină femeile să apeleze la machiaj”, a răspuns make-up artistul la prima noastră întrebare. Răspunsul său la a doua noastră întrebare a fost mai scurt: “Fiecărui bărbat îi place să vadă o femeie frumoasă şi, dacă se apucă să înveţe meseria asta de make-up, vrea să o facă în aşa fel încât o femeie să apară tot mai frumoasă.”

Gina Kalafatis de la firma germano-română de cosmetice profesionale “Etre Belle Cosmetics” a exprimat, de asemenea, o opinie extrem de interesantă în legătură cu pasiunea pentru machiaj a femeilor: “Eu cred că o femeie se machiază pentru că vrea să-şi ascundă eul ei real. Adică orice femeie este într-un fel în intimitate, dar este altfel atunci când se machiază pentru a ieşi în lume.”

În concluzie, se pare că mâine va fi un seminar interesant. După ce a adus în Satu Mare persoane importante din lumea modei (Gal Golan de la “Yes Models”, Bogdan Podoleanu de la “Mandarina Models” şi Giani Portman de la “Nathalie” Paris), Gabriella Sas – manager al Agenţiei “Gaby’s Models” – a mai realizat un tur de forţă şi l-a adus pe Alex Rădulescu. Şi nu numai că l-a adus, dar l-a convins să şi împartă din cunoştinţele sale cu femeile din Satu Mare şi Baia Mare. De fapt, Alex Rădulescu a mărturisit la conferinţa de presă că banii strânşi cu acest seminar vor fi folosiţi pentru sprijinirea a doi copii orfani – gest pe care el îl face pentru că a trăit multă vreme fără părinţi (şi-a aflat şi fratele abia după 25 de ani). Alex Rădulescu nu este numai make-up artistul multor vedete, este OM…

Un Comentariu la "Despre ce ascund femeile cînd se machiază – cu make-up artistul Alex Rădulescu"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.