Nu mai merită să fii tătic plătit să stai acasă ?

După cum se ştie deja destul de bine – deşi mulţi s-au minunat de numa-numa când a apărut această o asemenea ofertă din partea statului -, nu doar mamele au dreptul la concediul de îngrijire a copilului până ce acesta împlineşte doi anişori, ci şi taţii.

Conform datelor oferite pentru Sătmăreanul de Daniela Cerneşteanu Groşan – director al Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale -, în primele 10 luni ale acestui an au beneficiat de indemnizaţiile de creştere a copilului 219 tătici din judeţul Satu Mare care şi-au suspendat activitatea la locurile lor de muncă şi s-au dedicat îngrijirii juniorilor din dotarea familiilor lor. Statistica instituţiei spune că acest număr este, însă, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut când, în perioada ianuarie-octombrie 2009, erau pe lista indemnizaţiilor paternale 252 de bărbaţi care au stat acasă ca baby-sitteri.

De asemenea, au existat cazuri în judeţul Satu Mare când tăticii, probabil exasperaţi de multele – şi importantele, să nu uităm ! – “mărunţişuri” pe care trebuiau să le facă sistematic pentru o perfectă îngrijire a copiilor (sau mânaţi, poate, de alte considerente financiare şi familiale), au renunţat la indemnizaţiile de creştere a copilului şi s-au reîntors în câmpul muncii. Aceştia primesc de la stat suma fixă de 100 de lei lunar ca stimulent. În primele 10 luni ale anului 2009 erau 33 astfel de tătici în evidenţele Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale, pe când în acest an numărul lor a ajuns, până azi, la 37.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.