Avem o eco-şcoală şi două eco-grădiniţe

Motiv de mândrie pentru judeţul nostru: Două grădiniţe din municipiu şi o şcoală generală din Judeţ au ocupat locuri fruntaşe în cadrul concursului naţional “Şcoli pentru un viitor verde”, la care au participat peste 2300 de unităţi şcolare din toată ţara. Proiectul a avut ca scop informarea preşcolarilor a elevilor, a cadrelor didactice, şi a părinţilor despre problemele actuale de ecologie. Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 6 Satu Mare a ocupat LOCUL 1 pe ţară la secţiunea PIPO, grădiniţa cu Program Prelungit nr. 7 Satu Mare a ocupat LOCUL 8 pe ţară la secţiunea PIPO, iar Şcoala cu clasele I-VIII Tăşnad: a ocupat LOCUL 7 pe ţară la secţiunea DOXI.

Proiectul educaţional şi concursul naţional “Şcoli pentru un viitor verde” a fost lansat în 4 ianuarie 2010 în Romania. La nivel naţional peste 2300 de unităţi şcolare s-au înscris la acest concurs, din judeţul nostru participând 43 unităţi de învăţământ: din care 17 preşcolare (secţiunea Pipo), 24 gimnaziale (secţiunea Doxi) şi 2 liceale(secţiunea Terra Magazin).

Timp de un an de zile unităţile şcolare înscrise în program au desfăşurat diverse activităţi cu caracter ecologic, activităţi axate pe dezvoltarea unui comportament ecologic a tinerei generaţii precum şi pe transmiterea celor învăţate , mai departe, celor din jur, activităţi care au pus un mare accent şi pe educaţie ecologică “copil-părinte”.

Din cele peste 2300 de unităţi şcolare înscrise din toată ţara la secţiunea Pipo, câştigătoare a fost Grădiniţa nr 6 cu program prelungit din municipiu. Premiile obţinute au constat în diplome, materiale didactice pentru copiii în valoare de 500 de euro, materiale didactice pentru profesori în valoare de 300 de euro, diplome şi jucării pentru preşcolari, precum şi placheta prin care se atestă că grădiniţa este o unitate şcolară Eco.

Grădiniţa nr. 7 din Municipiu a ocupat locul 8 pe ţară la secţiunea PIPO. Şi de această dată premiile au constat în materiale didactice în valoare de 100 de euro, diplome pentru copii şi plăcuţa pe care a fost inscripţionat “Grădiniţa verde”.

În cursul zilei de astăzi au fost dezvelite plachetele cu denumirea de Casa Verde la cele două grădiniţe câştigătoare, la eveniment participând Inspectorul Şcolar General Mariana Popa, Mihaela Preda – membru al comisiei nationale de evaluare a programului educational “Scoli pentru un viitor verde”, coordonatorul revistei Pipo şi mascota Pipo, reprezentanţi APM , cadre didactice, şi preşcolari.

La nivel naţional proiectul a fost susţinut de Societatea de Geografie din România, Institutul de Geografie al Academiei Române, Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului şi Ministerul Mediului iar la nivelul judeţului Satu Mare acest proiect este implementat cu sprijinul APM Satu Mare şi ISJ Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.