Sătmărenii nu s-au adresat degeaba la Avocatul Poporului

Potrivit unui comunicat transmis pentru Sătmăreanul de Alina Olah Avram – expert coordonator al Biroului Teritorial Oradea al instituţiei AVOCATUL POPORULUI -, sătmărenii nu rămân fără răspunsuri şi soluţii la petiţiile pe care le-au înaintat în vara acestui an.

Ca urmare a audienţelor desfăşurate la Instituţia Prefectului Satu Mare în lunile iunie-iulie 2010 – când oamenii au fost ascultaţi şi îndrumaţi de Alina Olah Avram şi Mia Daniela Pantiş (foto) – Biroul Teritorial Oradea a înregistrat 42 de petiţii ale sătmărenilor, în urma cărora s-au făcut demersuri la instituţiile reclamate. Până în prezent au fost soluţionate 37 de petiţii, 80% dintre ele favorabil. Persoanele care s-au adresat acestei instituţii au reclamat mai ales încălcarea dreptului de proprietate, a dreptului de petiţionare, a dreptului la pensie şi a dreptului persoanei vătămate de o autoritate publică.

Având în vedere faptul că în momentul de faţă instituţia nu dispune de fonduri pentru efectuarea deplasărilor la Satu Mare, cetăţenii din judeţul satu Mare sunt încurajaţi să se adreseze instituţiei Avocatul Poporului, Biroul Teritorial Oradea prin poştă la adresa: Oradea, str. Mihai Eminescu nr. 2, jud. Bihor sau prin e-mail: avpbihor@avp.ro.

Totodată, persoanele interesate se pot prezenta în audienţă la adresa menţionată anterior în intervalul orar 9-16 în zilele de luni, marti, miercuri, joi, iar vineri intre orele 9-12.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.