Protestul liberalilor sătmăreni, între probleme grave și maimuțăreli

Anunțată pe toate canalele media sătmărene posibile, acțiunea de pichetare a Prefecturii a aleșilor locali ai PNL din județ a început, cu chiu-cu vai (până s-au strâns, până s-au organizat, până au căutat un loc mai în bătaia soarelui…) după ora 10 a dimineții – taman când a început și ședința Colegiului Prefectural în instituția vizată.

În cele din urmă, s-au strâns aproximativ 150 de membri PNL care și-au exprimat – uneori sub forme nu tocmai orotdoxe, adică înjurând de-a binelea – nemulțumirile, revolta, frustrările (îndeosebi de natură administrativă) și sprijinul moral față de învățătoarea Cristina Anghel din Caracal care se află de 66 de zile în greva foamei. Liderii protestului aleșilor locali ai PNL au fost îndeosebi de Adrian Ștef – președintele organizației municipale Satu Mare a PNL – și de Florin Andreica (primarul comunei Crucișor).

După ce s-au adunat pe platoul din fața intrării principale în Prefectura Satu Mare, liberalii au organizat un fel de cortegiu funerar, în față fiind adus un mic sicriu pe care era inscripționat ”Economia României”. Pancartele pe care le purtau erau scrise cu sloganuri antiguvernamentale dure: PDL – Groparul Speranţei – Partid – Dezastru – Lăcomie = Mafia Portocalie – Ne-aţi ciuruit cu 25% vă decapităm cu 100% – PDL =Foame – PDLul desfiinţat şi Băsescu arestat și tot felul de alte mesaje asemănătoare.

Bineînțeles că întregul protest a fost “asezonat” cu huiduieli și strigături de genul: “Ieși afară, javră ordinară !” (la adresa prefectului Radu Giurcă, deși cel puțin unul dintre aceștia – Adrian Ștef – știa că omul chiar nu era în Prefectură), “Băsescu, ia-ţi piticul şi te du !”, “M..ie Băsescu !”, “M..ie Udrea !” La un moment dat, protestatarilor li s-a alăturat o femeie care avea treabă cu… Iliescu (ceea ce a stârnit un hohot general de râs).
După ce și-au strigat ofurile, o delegație a liberalilor sătmăreni a înmânat subprefectului Pataki Csaba un memoriu în care s-au enumerat o serie de probleme extrem de grave cu care se confruntă administrația locală din județul Satu Mare în fruntea cărora se află edili liberali (adevărul este că situația prezentată în memoriu este similară în toate comunele unde primarii fac parte din partidele de opoziție).
Întreaga manifestație de protest a liberalilor sătmăreni a fost supravegheată de un dispozitiv de jandarmi conduși de însuți șeful IJJ Satu Mare, colonelul Gheorghe Avram.

După o oră de protest, Adrian Ştef şi câţiva primari au intrat în Prefectură să-şi depună memoriu. Prefectul Radu Giurca avea zi liberă iar subprefectul Pataki Csaba conducea şedinţa Colegiului Prefectural. După ce a fost înştiinţat, subprefectul i-a primit pe protestatari şi a avut o scurtă discuţie cu aceştia.

Un Comentariu la "Protestul liberalilor sătmăreni, între probleme grave și maimuțăreli"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.