Profesorii au făcut azi grevă japoneză

Azi la Colegiul Naţional Mihai Eminescu toţi profesorii afiliaţi la FEN şi SLI au purtat banderole albe la braţ. Profesorii au protestat împotriva asumării Guvernului pe Legea Educaţiei, susţinând că nu s-a ţinut cont de părerile şi propunerile părerile lor. Acelaşi lucru s-a petrecut în majoritatea unităţilor şcolare din judeţ

Profesorii sunt împotriva noii legi a educaţiei deoarece, prin aceasta se desfiinţează titularizarea în învăţământ, (ocuparea posturilor fiind scoasă la concurs de directorii de şcoli, iar în cazul în care catedra este desfiinţată, Inspectoratul Şcolar nu are nici un fel de obligaţie să îi găsească un loc de muncă respectivului cadru didactic) . Un alt amendament al legii cu care profesorii nu sunt de acord este trecerea clasei a IX-a la gimnaziu, aceştia susţin că practic în acest fel se introduce şomajul în şcoli, deoarece mulţi profesori vor rămâne fără loc de muncă.

„Nu ştim dacă greva de astăzi va avea vreo consecinţă. După cum vedem că se fac lucrurile de o vreme încoace dialogul social este complet anulat” a declarat prof. Adriana Sas Marinescu vicepreş FEN.

Deşi profesorii au protestat în toată ţara, totuşi guvernanţii şi-au asumat răspunderea pentru Legea Educaţiei. Proiectul ordinii de zi a fost votat, astfel, de toţi parlamentarii prezenţi, cu o singură excepţie, un vot contra. La momentul votului, parlamentarii Opoziţiei părăsiseră deja sala. Opoziţia a decis să nu participe la şedinţa de asumare a răspunderii pe Legea Educaţiei întrucât legea nu ar întruni criteriile pentru asumare şi nu s-a respectat nici procedura la dezbatere din Parlament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.