Pensionarii sătmăreni vor medici, bilete de tratament şi chef de revelion

Azi dimineaţa, cu începere de la ora 10, a avut loc în sala mică de şedinţe a Prefecturii o “întîlnire de lucru” a reprezentanţilor pensionarilor sătmăreni cu reprezentanţi ai unor instituţii publice locale, întâlnire desfăşurată în cadrul Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice.

Conform informaţiilor oferite pentru Sătmăreanul de subprefectul Pataki Csaba (foto), la aceste discuţii au fost abordate trei teme principale. Primul subiect a fost legat de solicitarea pensionarilor sătmăreni – formulată de Mircea Marian, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor – de a li se asigura consultaţii medicale la “Clubul Vârstnicilor” (este vorba de întâlnirile săptămânale ale pensionarilor, din fiecare marţi şi joi, la restaurantul “Paloma”). Reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică la aceste discuţii, dr. Mihai Macrina, a explicat că DSP nu poate dispune nici unui medic când şi cum să se ocupe de pensionari. Oricum, subprefectul Pataki Csaba ne-a declarat că va căuta o soluţionare a acestei probleme împreună cu Colegiul Medicilor.

A doua temă abordată la şedinţa de azi a fost sesizarea de către pensionari a faptului că prea s-au birocratizat excesiv formalităţile de obţinere a ajutoarelor de încălzire şi a alimentelor primite de la Uniunea europeană pentru a fi distribuite persoanelor nevoiaşe. Adrian Bălaj – şeful Biroului de Prestaţii Sociale din cadrul SPAS Satu Mare – a promis pensionarilor că se vor face demersuri urgente ca formalităţile necesare pentru obţinerea acestor forme de sprijin să fie realmente simplificate.

Şi directoarea Casei judeţene de pensii, Eugenia Sabou, a explicat reprezentanţilor vârstnicilor sătmăreni că există disponibile peste 600 de bilete de tratament pentru pensionari pentru perioada 12-25 noiembrie a.c. şi că nu aceste tipuri de bilete au fost tăiate de pe lista drepturilor pensionarilor, ci biletele de odihnă.

Spre finalul întâlnirii, reprezentanţii pensionarilor – Mircea Marian şi Mircea Bliderean – au cerut sprijin pentru organizarea unui “Revelion al pensionarilor”, dar aceştia au fost îndrumaţi spre Primăria şi Consiliul Local Satu Mare, deoarece Instituţia Prefectului nu prea poate face nimic în sensul rezolvării acestei cereri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.